Гривня поступово стає менш привабливою для інвестування, адже депозитні ставки не дають очікуваного прибутку. Деякі експерти закликають не панікувати, а шукати альтернативні способи збереження та примноження коштів.

Про це розповів член економічного дискусійного клубу Олег Пендзин у коментарі ТСН.

Експерт зазначає, що при нинішньому курсі долара депозити в гривні майже не дають прибутку, порівняно з інвестиціями в готівкову валюту. Він радить не відкривати нові депозити в гривні, а звернути увагу на державні цінні папери, які пропонують вищу прибутковість.

Валюта. Фото: скрін youtube
Валюта. Фото: скрін youtube

Президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко пропонує більш ризиковану стратегію: продати наявну валюту, а потім, коли курс долара знизиться, купити її знову. За його прогнозом, це може статися вже в середині червня. Експерт попереджає, що це ризикована стратегія, адже прогноз може не виправдатися, і долар не подешевшає.

Популярні новини зараз
Не виживаєте, а комфортно існуєте: у Мінсоці підрахували, що 7000 грн – норма для українця Дадуть лише тиждень: кому необхідно повторно оновити облікові дані Забули чек у магазині - потрапили до рук шахраїв: як працює нова схема Олена Бюн розповіла, хто насправді замовив убивство Ірини Фаріон
Показати ще

Фінансовий аналітик Андрій Шевчишин вважає, що потенціал для девальвації гривні до 41 грн/долар все ще зберігається, тому радить купити долари або євро.

Яким буде курс долара на найближчий тиждень

Олег Пендзин прогнозує, що гривня продовжить дешевшати через офіційний курс НБУ, який перевищив 40 грн/долар, а Олександр Охріменко очікує, що попит на валюту скоро зменшиться, що призведе до її подешевшання.

Валюта. Фото: скрін youtube
Валюта. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, що буде з курсом долара до літа.

Як повідомляли раніше, чому в Україні активно підвищується вартість американського долара.

Як писав "Знай" раніше, українці можуть обмінювати старі та пошкоджені банкноти.