Мобілізація в Україні набирає обертів і в рамках цієї кампанії територіальні центри комплектування та соціальної підтримки отримали нові повноваження. Відтепер співробітники цих установ мають право заходити на приватні території для вручення повісток.

Адвокатка Катерина Аніщенко розповіла, що українське законодавство дозволяє військовим вручати повістки безпосередньо за місцем проживання особи. Отже, представники військових комісаріатів та поліції можуть зайти на територію подвір’я чи в квартиру для вручення повістки на цілком законних підставах.

Повістка. Фото: скрін youtube
Повістка. Фото: скрін youtube

— Співробітники військових комісаріатів та соціальної підтримки можуть відвідувати житло громадян з метою вручення повісток або проведення інших офіційних процедур. Вони повинні мати при собі офіційні документи, що підтверджують їхній статус і повноваження. Громадяни мають право перевіряти ці документи, — наголосила адвокатка.

Проникнення до житла співробітниками ТЦК та СП можливе лише в рамках встановлених законом процедур. Це повинно відбуватися з дотриманням прав і свобод громадян, а також відповідно до українського законодавства. Відмова від підпису у повістці не звільняє вас від виконання обов’язків. Навпаки, це може мати серйозні наслідки.

Популярні новини зараз
На Україну насувається епічна магнітна буря: триватиме 5 днів Як уберегти новий холодильник від постійних відключень світла: запам'ятай ці правила Як уникнути арешту майна: чому переписка на родичів може виявитися поганим варіантом Готуйте додаткові 300 гривень: українцям прийдуть перераховані платіжки
Показати ще

Ще один важливий момент: якщо вас зупинили на вулиці без військового квитка, будьте готові відвідати територіальний центр комплектування для оновлення своїх даних. Це передбачено новою постановою Кабінету Міністрів від 16 травня № 560.

Нагадаємо, Українцям розкрили гірку правду про додаток "Резерв+"

Раніше ми повідомляли, що Чоловікам закордоном зробили важливе оголошення: не уникнути нікому

Також, З 1 червня військовозобов’язаних чекають важливі зміни: що треба знати