У сусідній Польщі вже готуються провести мобілізацію та навчання військовозобов'язаних українців, які зараз перебувають у республіці. З цих чоловіків буде сформовано військовий підрозділ для подальшого відправлення в Україну.

Про це стало відомо завдяки заяві глави польського зовнішньополітичного відомства Радослава Сікорського.

Навчання українських війскових у Польщі, фото: armyinform
Навчання українських війскових у Польщі, фото: armyinform

За словами Сікорського, українська влада звернулася до Польщі з проханням допомогти у військовій підготовці мобілізованих українців. Однак поляки розглянули цей запит та трохи його відкоригували. Вони не будуть відправляти своїх інструкторів в Україну, а також не прийматимуть до себе навчання чоловіків, яких мобілізують в Україні.

"Польща розглянула запит України щодо навчання, але ми дійшли висновку, що буде безпечніше та ефективніше підготувати український підрозділ з українців у Польщі, які підлягають призову до української армії, і що це буде ефективніший спосіб допомогти Україні", - заявив Сікорський.

Популярні новини зараз
Газовики проводять заміну лічильників: скільки доведеться заплатити й чи можна відмовитись Українців ловитимуть посеред вулиці — ТЦК отримали нові повноваження по перевірці документів Олена Бюн розповіла, хто насправді замовив убивство Ірини Фаріон За таке влітку ще не платили: сюрпризи в платіжках дедалі незвичніші
Показати ще

Мобілізація, скріншот: YouTube
Мобілізація, скріншот: YouTube

Тобто підрозділ для навчання військовій справі організують із мобілізованих українців, які перебувають у Польщі. Згодом, коли закінчать навчання, їх відправлять в Україну воювати.

Щоправда, деталі цієї ініціативи поки що невідомі. Зокрема, не уточнюють, про яких українців ідеться: чоловіків-добровольців, чи тих, які виїхали з України, рятуючись від мобілізації. Якщо йдеться про ухилистів, то польській владі потрібно буде знайти на них важелі впливу, щоб змусити їх пройти військову підготовку.

Нагадаємо, поліція отримала нові повноваження щодо затримання чоловіків: що мають знати українці.

Раніше повідомлялося, що українцям розкрили гірку правду про додаток "Резерв+".

Також, ТЦК відбирає військовий квиток на вулиці: юристи пояснили, що робити.