Захист Батьківщини – це обов'язок кожного громадянина незалежно від статі. Саме таку думку висловив командир роти ударних безпілотних авіаційних комплексів "Ахілес" Збройних сил України Юрій Федоренко. На його переконання, всі українці, чоловіки та жінки мають бути військовозобов'язаними з 18 років.

Федоренко вважає, що кожен громадянин повинен мати військово-облікову спеціальність і розуміти основи військової справи.

"Я вважаю щиро, що всі українці мають бути військовозобов'язаними - чоловіки, жінки. З 18 років. Участь у бойових діях мають брати після 23-х", - зазначив військовий.

Жінки в ЗСУ. Фото кадр з Youtube
Жінки в ЗСУ. Фото кадр з Youtube

Якби така система існувала ще до початку війни, то в перші дні конфлікту більше людей змогло б узяти зброю та стати на захист країни, маючи необхідні знання та навички.

Популярні новини зараз
Категорії чоловіків, яких можуть виключити з військового обліку: пояснення адвоката Штрафи за неявку у ТЦК можуть бути нескінченними: шлях до 160 тисяч – невеликий Прийдуть до кожної квартири: в Україні стартували жорсткі перевірки від газовиків, можуть "відрізати" Що потрібно знати при покупці курячих яєць: прості правила, щоб не злягти з отруєнням
Показати ще

"І тією кількістю людей, яка була б, ми могли б забезпечити набагато більший результат за меншої кількості втрат", - заявляє він.

Жінки у ЗСУ, скріншот: YouTube
Жінки у ЗСУ, скріншот: YouTube

Щодо поточної підготовки мобілізованих, то всі проходять місяць загальновійськової підготовки, але якість навчання може відрізнятися залежно від навчального центру. Федоренко намагається знайти найкращі центри та просить їх додатково "прогнати" своїх військових, щоб вони були максимально підготовленими.

Нагадаємо, візити до ТЦК стануть зайвими: "Резерв+" запускає новий функціонал

Як повідомляв "Знай.uа", повістку вручать прямо на дивані: ТЦК отримали право заходити до квартир українців

Знай.uа писав, пожертвував дочкою, щоб не забрали на війну: українець сховав рідну дитину в психлікарню