В РПЦ пропонують вирішувати проблеми з мігрантами за допомогою воєнізованих формувань, адже вони нібито винні у тому, що росіяни ледащі і не хочуть працювати. Таку заяву зробив ієрей РПЦ Максим Серпицький під час виступу на російському телебаченні.

В ефірі програми "Парадигма" він розкритикував міграційну політику рф. За його словами, через поганий приклад школярів з інших країн росіяни перестають навчатися, а дорослі все частіше відмовляються від важкої роботи, віддаючи її на відкуп мігрантам.

Він згадав і теракт у Крокусі, де, на його думку, США проспонсували "невдоволених, які приїхали до Росії, щоб викачати гроші".

Священик РПЦ порівняв мігрантів з глистами

Ієрей порівняв мігрантів з глистами, які "викачують життєві сили" з країни. Він стверджує, що мігранти не зацікавлені в покращенні умов життя в росії і порівнює їх присутність з паразитами в організмі: "Якщо у людини в кишечнику заводяться глисти, які просто висмоктують життєві сили, вона ж ніколи з цим не мириться".

Популярні новини зараз
"ПриватБанк" відбере в українців безкоштовну послугу, яку любили усі Продаж квартири зажене у мінус: нові податки на нерухомість з’їдять весь прибуток Асфальт буде плавитись під ногами: в Україну знову повернеться спекотна погода За таке влітку ще не платили: сюрпризи в платіжках дедалі незвичніші
Показати ще

Зрештою духовник звинуватив у завезенні мігрантів систему ЖКГ і закликав до вжиття конкретних заходів. За його словами, державі необхідно воєнізувати керуючі компанії та направляти на "службу" в ЖКГ російських громадян. "Система ЖКГ – це стратегічна складова. Я не знаю, чому держава ще не зробила воєнізованого формування. Тих, хто хоче на альтернативну службу, нехай би краще працювали в системі ЖКГ. Замість служби в армії нехай два роки відорає у системі ЖКГ. Буде вдома, може, отримає професію", - додав ієрей Максим.

Ця точка зору не нова для керівництва РПЦ. Раніше патріарх Кирило закликав російську владу не гнатися за "дешевою робочою силою", попереджаючи, що залучення великої кількості мігрантів може радикально змінити природу країни. Він зазначав, що мігранти, осідаючи в рф, одружуються з росіянками, отримують громадянство, але "не стають нам близькі ні з віри, ні з культури".

Раніше ми розповідали, що Росіяни біжать до супермаркетів, щоб облизувати яйця: заради грошей готові і не курячі

Нагадаємо, Житло після війни: куди переїдуть українці

Також, Окупанти почали викрадати житло в українців: залишився лише місяць