Постанова Кабінету Міністрів №560, яка визначає порядок дій призовників та перелік документів, які їм необхідно надати, викликала хвилю невдоволення серед українців.

Здебільшого люди незадоволені через вимогу до багатодітних батьків офіційно доводити факт утримання ними своїх дітей через нотаріальне посвідчення відповідних угод.

Черга у ТЦК. Фото:скріншот: Youtube
ТЦК. Фото: скріншот: Youtube

[quote author=""]"Військовообов'язаний і батько трьох неповнолітніх дітей визнаний придатним до військової служби. Згідно з мобілізаційним законом, він автоматично повинен отримати відстрочку від мобілізації. Його діти народжені від двох жінок, з якими чоловік розлучений, поки не живе, але продовжує фінансово утримувати дітей. Що вигадав ТЦК?

Це перевищення повноважень із боку ТЦК, який видав таку вимогу.

Популярні новини зараз
Наступного місяця пенсія може не прийти – хто з пенсіонерів ризикує залишитися з пустим гаманцем Доведеться заплатити штраф "за заначку": коли доведеться віддати 20% суми Олена Бюн розповіла, хто насправді замовив убивство Ірини Фаріон За таке влітку ще не платили: сюрпризи в платіжках дедалі незвичніші
Показати ще

Працівник ТЦК. Фото:скріншот: Youtube
Працівник ТЦК. Фото:скріншот: Youtube

Підзаконні акти виконавчої влади мають видаватися з дотриманням Конституції, зокрема статті 19 про діяльність органів державної влади виключно в межах своїх повноважень. За його словами, закон про мобілізацію чітко визначив коло осіб, на яких поширюється право на відстрочення, звільнення чи бронювання, тому встановлення додаткових вимог ухвалою Кабміну є порушенням закону.

Нагадаємо, зловлять і покатають у намиста: українцям пояснили, коли їх можуть забрати до ТЦК прямо з вулиці

Як повідомляв "Знай.ua", повна опіка над дітьми для чоловіків: адвокат пояснив, чому це майже нереально оформити

Знай.ua писав, з ними не візьмуть на службу: які хвороби звільняють від мобілізації