Неодноразово в мережу потрапляли фото та відео, де працівники ТЦК насильно заштовхують чоловіків у буси. Подібні ситуації викликають обурення серед населення, і працівник ТЦК вирішив пояснити, чому так відбувається.

Закон про посилення мобілізації набув чинності, але багато українців не розуміють, чому їх насильно забирають на службу. Співробітник ТЦК в одному з Telegram-каналів розповів, що візит до військкомату є прямим обов'язком військовозобов'язаних громадян під час воєнного стану.

Люди самі винні, що їх заштовхують у бусики, бо вони не прийшли оновити свої дані, каже він.

мобілізація в Україні, ТЦК, воєнкоми // кадр з відео
мобілізація в Україні, ТЦК, воєнкоми // кадр з відео

Працівник ТЦК зазначив, що самостійне оновлення своїх даних у військкоматі – це обов'язок кожного військовозобов'язаного громадянина. Проте, багато хто не виконує цей обов'язок через втрату мотивації та довіри до держави. Чимало українців вважають, що їхня особиста безпека важливіша за колективну оборону, живучи за принципом "моя хата скраю".

Популярні новини зараз
Не виживаєте, а комфортно існуєте: у Мінсоці підрахували, що 7000 грн – норма для українця "Розраховуйте на себе": ДТЕК хоче, щоб українці самі готувалися до зими Українцям платитимуть щомісячну допомогу на медичні послуги: як подати заявку, не виходячи з дому Олена Бюн розповіла, хто насправді замовив убивство Ірини Фаріон
Показати ще

Один із головних аргументів, який навів представник ТЦК, – недостатнє фінансування армії. Люди бачать, що значна частина допомоги військовим надходить від волонтерів, а не від держави, що демотивує їх. Це створює відчуття, що держава не в змозі забезпечити необхідні умови для військовослужбовців.

"Зараз воєнний стан, загальна мобілізація в Україні, люди ходять без військових документів з собою", – додав працівник ТЦК. Він підкреслив, що багато українців навіть не носять свої військові документи, що ускладнює процес мобілізації.

Ситуація з примусовою мобілізацією в Україні є складною і неоднозначною. З одного боку, це вимушений захід для забезпечення національної безпеки під час воєнного стану. З іншого боку, це викликає невдоволення серед громадян, які відчувають недовіру до держави та її здатності захистити їхні інтереси.

Нагадаємо, Чому на вулиці затримують чоловіків, які оновили дані: у ТЦК надали відповідь

Раніше ми розповідали, що Зможуть вдертися додому чи затримати на вулиці: в Україні створюють ще одну правоохоронну організацію

Також, ВЛК за новими правилами: що змінилося для військовозобов’язаних українців з червня