На прес-конференції мер Чернівців Роман Кличук поговорив про проблеми, пов'язані з мобілізацією працівників комунальних служб. Він висловив хвилювання щодо того, що ця мобілізація може призвести до серйозних проблем у роботі міської інфраструктури.

Клічук повідомив, що співробітники комунальних підприємств масово отримують повістки про службу на передовій:

"За останній тиждень ми отримали повістки на доставку та відправку на фронт 52 на Водоканал, 25 повісток на Тролейбусне управління, 70 – на Калинівський ринок".

Роман Клічук / фото: БукІнфо
Роман Клічук / фото: БукІнфо

Якщо працівники комунальних підприємств підуть на фронт, то це може серйозно зірвати роботу міста. Наприклад, на тролейбусному управлінні вже довелося скоротити кількість автобусів та тролейбусів на маршрутах через відсутність водіїв.

Популярні новини зараз
На Україну насувається епічна магнітна буря: триватиме 5 днів Як уникнути арешту майна: чому переписка на родичів може виявитися поганим варіантом Коли бронювання вже не врятує: чому чоловіків можуть забрати до війська Комунальники вирішили не церемонитися: який тариф злетить одразу на 90%
Показати ще

"Це критично, при тому, що й так не вистачає людей на комунальних підприємствах. Це при тому, що потрібно підготуватися до осінньо-зимового періоду. Видалення людей є критичним."

комунальники
комунальники

Мер підкреслив, що він розуміє важливість оборони країни, але вважає, що влада має ретельніше продумувати мобілізацію, щоб не паралізувати життя міста. Він сказав, що готовий до співпраці з військовою владою для пошуку рішень, які були б прийнятними і для армії, і для городян.

Нагадаємо, з апасу води може не залишитися вже зовсім скоро - через що це відбувається і що на нас чекає

Раніше ми писали про те, що т ранспортна система України на межі катастрофи: перевізники б'ють на сполох

Крім того, Знай.ua повідомляв, чому подорожчають тарифи на мобільний зв'язок.