У Міноборони України роз’яснили важливе питання, яке турбує багатьох військовозобов'язаних громадян. Чи можуть заблокувати банківський рахунок у разі неявки по повістці до територіального центру комплектування та соціальної підтримки?

Згідно з чинним законодавством, якщо військовозобов'язаний протягом 10 днів не з'явиться до ТЦК по повістці, його банківські рахунки можуть бути заблоковані. Це може відбутися у разі примусового виконання ухвали про притягнення особи до адміністративної відповідальності за порушення правил військового обліку.

TЦK, скріншот: YouTube
TЦK, скріншот: YouTube

У Міноборони зазначили, що блокування рахунків є можливим, але крайня міра застосовується лише у випадку серйозного порушення законодавства про мобілізацію. Важливо своєчасно виконувати свої обов'язки, щоб уникнути подібних проблем.

Крім блокування рахунків, для ухилянтів передбачені інші суворі заходи. Якщо військовозобов'язаний не виконує свої обов'язки, працівники територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки можуть подати позов до суду щодо тимчасового обмеження права керування транспортним засобом. У разі прийняття такого рішення, воно підлягає негайному виконанню.

Популярні новини зараз
Наступного місяця пенсія може не прийти – хто з пенсіонерів ризикує залишитися з пустим гаманцем Асфальт буде плавитись під ногами: в Україну знову повернеться спекотна погода Українців ловитимуть посеред вулиці — ТЦК отримали нові повноваження по перевірці документів Гроші змусять повернути державі: українців попередили
Показати ще

Ще одне актуальне питання стосується можливості перетину кордону з додатком "Резерв+". У Державній прикордонній службі України пояснили, що цей додаток не надає автоматичного права на виїзд за межі країни. Для цього необхідно мати відповідні документи і дотримуватися встановлених процедур.

Нагадаємо, Примусова мобілізація: представник ТЦК пояснив, чому українців силоміць заштовхують в автобуси - самі винні

Раніше ми повідомляли, Чи може ТЦК перевіряти документи в жінок: що про це відомо

Також, Багатодітним батькам просто так від мобілізації не врятуватися: що вигадали в ТЦК