Нові законодавчі зміни регулюють терміни відстрочки для різних категорій працівників і повинні забезпечити функціонування критично важливих підприємств та організацій під час воєнного стану.

Народний депутат Олексій Гончаренко повідомив про прийняття постанови, яка визначає нові терміни відстрочки для заброньованих працівників. Згідно з новими правилами, відстрочка від мобілізації надається на різні терміни залежно від галузі роботи та професії конкретного громадянина.

Військовий квиток. Фото: Youtube
Військовий квиток. Фото: Youtube

Працівники критично важливих підприємств

Відстрочка надається на 12 місяців для працівників підприємств, установ і організацій, які є критично важливими для функціонування економіки та життєдіяльності населення в особливий період.

Популярні новини зараз
Пенсія зросте і без індексації: стареньким пообіцяли доплачувати майже 1000 грн "ПриватБанк" відбере в українців безкоштовну послугу, яку любили усі Після ТЦК біжіть у банк: фінустанови вимагають оновлення даних Автівки примусово вилучатимуть і продаватимуть з аукціону: в пастку потраплять тисячі українців
Показати ще

Постачальники для ЗСУ

Працівники підприємств, що забезпечують Збройні сили України товарами, послугами або виконують роботи, отримують відстрочку на строк дії контракту.

Міжнародні організації

Працівники спеціалізованих установ ООН, міжнародних судових органів та міжнародних і неурядових організацій, членом яких є Україна, мають відстрочку на строк контракту або обраний термін.

Державні органи та органи місцевого самоврядування

Представники органів державної влади, інших державних органів та органів місцевого самоврядування звільняються від мобілізації на весь час війни.

Нові правила бронювання від мобілізації мають на меті забезпечити безперебійне функціонування критично важливих секторів економіки та державного управління під час воєнного стану. Термін дії відстрочки чітко регламентований і не підлягає перевищенню.

Нагадаємо, Від ТЦК не сховаєтесь: адвокат назвав місця, де українців можуть зупинити для перевірки військового квитка

Раніше ми розповідали, що Українців за кордоном закликають повернутись додому і прийти в ТЦК: кого чекають найбільше

Також, Постановка на військовий облік 17-річних: юнакам зробили важливу заяву