У період воєнного стану українці віком від 18 до 60 років зобов'язані мати при собі військово-обліковий документ і пред'являти його на вимогу уповноважених осіб.

Адвокат та партнер АО "ВЕРІТІ ГРУП" Ігор Софина розповів про дев'ять місць, де можуть перевіряти військові квитки.

ТЦК / фото: скріншот Youtube
ТЦК / фото: скріншот Youtube

За місцем проживання

Уповноважені представники ТЦК та СП або поліцейські мають право перевіряти військові квитки безпосередньо за місцем проживання громадян. Це може відбуватися під час планових або позапланових перевірок.

За місцем роботи

Перевірки можуть проводитися і на робочих місцях. Роботодавці повинні бути готовими до таких візитів та забезпечити доступ представникам ТЦК та СП або поліції для проведення перевірок.

Популярні новини зараз
Київстар піднімає тарифи на 100%: чим це аргументують Українцям пояснили, як виїхати за кордон, щоб не "розвернули" Чоловіків почнуть карати за відсутність цього документу: кому треба поквапитись Дешевше і легше погасити борг: що буде з тими, хто завзято ігнорує комунальні платіжки
Показати ще

За місцем навчання

Студенти, що підпадають під категорію військовозобов'язаних, повинні бути готовими до перевірок за місцем навчання. Військові квитки можуть перевірятися в навчальних закладах.

У громадських місцях

Громадські місця, такі як парки, сквери, торгові центри, також є зонами, де можуть проводитися перевірки військово-облікових документів.

У громадських будинках та спорудах

Перевірки можуть відбуватися в адміністративних будинках, лікарнях, бібліотеках та інших громадських спорудах. Уповноважені особи можуть здійснювати контроль у будь-яких громадських будівлях.

У місцях масового скупчення людей

На концертах, спортивних подіях, мітингах та інших масових заходах також можливі перевірки військових квитків. Організатори заходів повинні співпрацювати з представниками ТЦК та поліції.

На блокпостах

Перевірки на блокпостах проводять уповноважені представники ТЦК та СП або поліцейські. Військовозобов'язані повинні бути готовими пред'явити документи при проходженні через такі пункти.

Прикордонні зони

Представники органів охорони державного кордону або їх структурних підрозділів Держприкордонслужби мають право перевіряти військові квитки у прикордонній смузі та контрольованому прикордонному районі.

На пунктах пропуску через державний кордон

На міжнародних пунктах пропуску перевірка військово-облікових документів також є обов'язковою. Представники Держприкордонслужби здійснюють контроль за дотриманням законодавства у цих місцях.

Нагадаємо, Спіймають і покатають в бусі: українцям пояснили, коли їх можуть забрати в ТЦК прямо з вулиці

Раніше ми розповідали, що Українців намагаються залучити до додатку "Резерв+": зекономить чимало грошей

Також, "Чоловіки, жінки, з 18 років": комбат закликав мобілізувати всіх