Віцепрем’єрка Ірина Верещук повідомила, що Кабінет Міністрів України готує постанову, яка дозволить 17-річним українцям, які перебувають за кордоном, отримати відтермінування для взяття на військовий облік до повернення в Україну або до закінчення воєнного стану.

Згідно зі словами Верещук, уряд визнає, що вимога до студентів приїжджати до України для проходження відповідних процедур лише збільшує навантаження на військово-лікарські комісії і не сприяє мобілізаційним зусиллям. Тому була розроблена нова постанова, яка зараз проходить погодження і найближчим часом буде ухвалена. Нові зміни законодавства можуть кардинально полегшити життя тисячам юнаків, які зараз знаходяться за кордоном, зокрема студентам.

Призовники, фото: Молодий буковинець
Призовники, фото: Молодий буковинець

Міноборони юридично має рацію, коли зазначає, що 17-річні українці, які знаходяться за кордоном, повинні приїхати до України та стати на військовий облік, оскільки так виписані чинні правила. Раніше речник Міноборони Дмитро Лазуткін заявив, що стати на облік дистанційно через застосунок Резерв+ неможливо. Тому юнаки, яким виповнилося 17 років, отримують повістки з вимогою з'явитися в ТЦК і СП за місцем реєстрації.

Нова постанова передбачає відтермінування взяття на облік 17-річних українців, які перебувають за кордоном, до їхнього повернення в Україну або до завершення воєнного стану. Це рішення покликане зменшити бюрократичні навантаження і врахувати реалії життя українців, які тимчасово перебувають за межами країни.

Популярні новини зараз
Споживачам запровадили додаткову плату за опалення квартир: через що збільшаться платіжки Пекло не покине Україну: коли температура перевалить за 40 градусів Прийдуть до кожної квартири: в Україні стартували жорсткі перевірки від газовиків, можуть "відрізати" Українці з низьким доходом або "нулем" у гаманці отримають по 2 та 3 тисячі гривень
Показати ще

Нагадаємо, Доставлятимуть у ТЦК прямо з робочого місця: що зміниться для військовозобов’язаних на підприємствах

Раніше ми розповідали: "Чоловіки, жінки, з 18 років": комбат закликав мобілізувати всіх

Також, Готуйтесь до затримання: у яких випадках поліція може повезти чоловіка до ТЦК