Пенсіонери залишаться без надбавок: кому не світять додаткові виплати

Пенсіонерки. Фото: скрін youtube
Пенсіонерки. Фото: скрін youtube

Більшість громадян України після виходу на заслужений відпочинок може отримувати доплати до виплат, у тому числі "вікові" надбавки. Однак, є категорії пенсіонерів, для яких такі бонуси не передбачені. Відповідно до законодавства, доплати за віком автоматично призначаються пенсіонеру, коли йому виповнюється 70 років. Розмір "бонусу" збільшується кожні п'ять років. Права на такі надбавки не мають українці, які на заслуженому відпочинку одержують місячну виплату у розмірі понад 10 340 гривень. Високий розмір пенсії – основна умова, що обмежує отримання доплат.

Трійця-2024 вже 23 червня: головні заборони на важливе свято та чому потрібно уникати води

Трійця, зображення з вільних джерел
Трійця, зображення з вільних джерел

Популярні новини зараз
Ощадбанк порадував клієнтів приємною новиною: чого очікувати українцям Будемо сидіти не тільки без світла, але й без води – українцям погрожують жорсткішими обмеженнями Таких зібрали всього три "ластівки": у мережі показали унікальне тридверне авто від ЗАЗ Спочатку з'їла корова, а потім знайшов металошукач: повернув втрачене через півстоліття
Показати ще

Свято Святої Трійці відзначається на 50-й день після Великодня. 2024 року він випадає на неділю, 23 червня. Цей день пов'язаний із безліччю повір'їв та традицій. Існує також низка занять, які категорично заборонені. На Трійцю не рекомендують призначати весілля. Оскільки надалі новостворену сім'ю не чекало нічого хорошого. На Трійцю краще лише свататися та говорити про весілля. А якщо молоді вирішать піти під вінець на Покров, то їхнє спільне життя буде довгим і щасливим. Цього дня категорично заборонялося шити, пекти та працювати на городі.

Шалена спека загрожує виробництву вина, кави та оливкової олії: ціни "проб'ють" всі рекорди

Людина обрізає виноград
Людина обрізає виноград

Глобальне потепління створює великі проблеми для виробництва таких популярних продуктів, як вино, оливкова олія, кава та какао, повідомляє The Wall Street Journal (WSJ). Оскільки виробництво цих продуктів сконцентровано у кількох регіонах, зміна клімату може значно підвищити ціни в усьому світі. Наприклад, за останні два роки ціни на оливкову олію подвоїлися через спеку та посуху, які пошкодили оливкові гаї у Середземномор'ї. У Західній Африці екстремальна спека та відсутність дощів підняли ціни на какао-боби до рекордного рівня, що змусило виробників шоколаду підвищити ціни.

"Київводоканал" заявив про необхідність перегляду тарифів: подорожчання може пройти у два етапи

"Київводоканал". Фото: скрін youtube
"Київводоканал". Фото: скрін youtube

У "Київводоканалі" заявили про необхідність перегляду тарифів на централізоване водопостачання. У комунальному підприємстві заявили, що тарифи для підприємств мають встановлюватись щороку. При цьому зазначили, що рішення регулятора про скасовування підвищення цін вважають незаконним. Фахівці водоканалу наголошують, що через відсутність коригування тарифів підприємство не отримує необхідних доходів, щоб підтримувати свою діяльність, зокрема проводити модернізацію інфраструктури.

"Виправдають...": адвокати назвали єдиний випадок, коли українці можуть відмовитися від повістки

зупинили і вручили повістку
зупинили і вручили повістку

В Україні військовозобов'язані чоловіки мають до 16 липня оновити свої дані у ТЦК, ЦНАП чи мобільному додатку "Резерв+". При цьому співробітникам ТЦК все одно можна видавати повістки в будь-якому місці. Названо єдину умову, за якої громадяни можуть відмовитися від отримання документа. Ситуацію роз'яснили юристи: вони вказали, що не можна обмежити право йти до укриття. Адвокати Катерина Аніщенко та Роман Симутін повідомили, що оголошення повітряної тривоги передбачає інформування українців про небезпеку для їхнього здоров'я та життя. У такій ситуації чоловіки можуть відмовити представникам ТЦК у перевірці документів.