Відразу нагадаємо той факт, що в Україні продовжується дія воєнного стану, а також відбуваються заходи щодо загальної мобілізації. Процес бронювання від мобілізації в Україні, за словами деяких експертів, має серйозні проблеми.

Про це заявив юрист Ігор Баранніков у свіжому ефірі журналіста, редактора порталу "Хвиля" Юрія Романенка.

Візит до ТЦК, скріншот: YouTube
Візит до ТЦК, скріншот: YouTube

За його словами, багато громадян, зокрема фермерів, стикаються з тривалими затримками при оформленні броні.

"З бронюванням робиться великий кошмар. Це не чутки, це не інтернет. Люди з березня місяця не можуть отримати броню, хоча звернулися у квітні. У них все нормально, але десь документи їх лежать між районною військовою адміністрацією та обласною військовою адміністрацією. І ніхто їх не розглядає", - зазначив Баранніков.

Популярні новини зараз
Пенсії можуть поменшати: люди недоотримують тисячі гривень Зима буде без світла: тривожний прогноз Гороскоп на тиждень 16-22 вересня для всіх знаків Зодіаку: небезпеки Водоліїв, блиск Левів та відпочинок Тельців Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку
Показати ще

Візит до ТЦК, скріншот: YouTube
Візит до ТЦК, скріншот: YouTube

Юрист наголосив, що така ситуація призводить до серйозних наслідків. Люди, які не встигли одержати броню, проходять військово-лікарську комісію (ВЛК) та отримують повістки на відправку до армії.

"Що відбувається далі? Приходить повістка від ТЦК, і люди, які не встигли забронюватися, проходять ВЛК і отримують так звані бойові повістки або повістки на відправлення", - пояснив експерт.

Візит до ТЦК, скріншот: YouTube
Візит до ТЦК, скріншот: YouTube

Баранников також торкнувся теми відстрочок від мобілізації. Він висловив сподівання, що у майбутньому деякі категорії громадян, такі як інваліди та багатодітні батьки, зможуть отримувати відстрочку автоматично.

"Я очікую, що, як обіцяє керівництво Міноборони, інваліди та багатодітні будуть на автоматі отримувати відстрочку. Про це кажуть, і сподіватимемося, що так і буде", - сказав юрист.

Він порадив громадянам, які мають право на відстрочку, зібрати всі необхідні документи та подати заяву до територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК).

Баранников також зазначив, що існують проблеми із отриманням актів про догляд за інвалідами. За його словами, процедура отримання таких актів недостатньо чітко прописана у законодавстві, що спричиняє плутанину та труднощі у громадян.

Нагадаємо, розлучення багатодітного батька: що буде з правом на відстрочку.

Раніше повідомлялося, "Займатися рекетом та бандитизмом": нардеп закликав карати за порушення ТЦК.

Також, українські ФОП отримають відстрочку, але потрібно багато заплатити: відома сума та умови.