Після 16 липня українська поліція отримала право примусово доставляти громадян до ТЦК для поновлення військово-облікових даних. Це стосується військовозобов'язаних чоловіків від 18 до 60 років, які не оновили свої дані вчасно, та тих, хто перебуває у розшуку.

Міністерство оборони України повідомило, що до цієї дати понад 4 мільйони людей встигли зробити це, але близько 6-7 мільйонів громадян ще не оновили дані.

Для початку процесу ТЦК надсилає письмову вимогу про оновлення даних поштою на відомі адреси військовозобов'язаних. Якщо листа не доставлено особисто, він вважається врученим. Потім начальник ТЦК подає заяву до поліції про примусову доставку порушника.

Поліція України / фото
Поліція України / фото

Поліцейські можуть використовувати різні реєстри даних для ідентифікації та можуть зупиняти автомобілі при порушеннях правил дорожнього руху.

Популярні новини зараз
Ухилянтів ловитимуть по новому: ТЦК змінюють режим роботи Не дайте супермаркетам вас обдурити: у НБУ попередили українців на рахунок "брудних" гривень У платіжках будуть нові суми: українців попередили про зміни у тарифах Пенсію у вересні підвищать: хто вже може планувати покупки
Показати ще

Порушники тимчасово можуть втрачати деякі права, наприклад, права керування транспортним засобом, поки не оновлять військово-облікові дані. Ці обмеження можуть бути зняті за рішенням суду після поновлення даних.

Нагадаємо, "Дівчина, тут усі контужені": працівники ТЦК повалили на землю людину у візку

Раніше ми писали про те, що похід у ТЦК перевернув життя IT-фахівців: "Змінився світогляд. Це ж*па"

Крім того, Знай.ua повідомляв, чи готові лікарні України віддавати на фронт своїх медсестер