Літо 2024 року в Україні встановило нові температурні рекорди, наближаючись до умов курортної Іспанії. Що ж чекати від серпня і якою буде погода в останній місяць літа?

З кожним роком кліматичні зміни все більше відчуваються у повсякденному житті, і погода в Україні стає все більш непередбачуваною. Серпень 2024 обіцяє бути цікавим з точки зору погодних умов, і ось що нас чекає в останній місяць літа.

Спека в Україні. Фото: скрін youtube
Спека в Україні. Фото: скрін youtube

Північ України: Чернігівщина

Серпень на Чернігівщині розпочнеться з високих температур, які коливатимуться від +27 до +29 градусів. Проте вже з середини місяця спека почне поступово спадати, і наприкінці серпня температура знизиться до комфортних +23 градусів. Нічні температури будуть більш приємними, від +13 до +17 градусів, що дозволить трохи відпочити від денної спеки. Щодо опадів, то вони будуть рідкісними та короткочасними, хоча небо іноді вкриватимуть хмари.

Південь України: Миколаївщина

На півдні країни серпень буде справжнім випробуванням для тих, хто не любить спеку. Температури вдень триматимуться між +28 і +33 градусами, що створює ідеальні умови для пляжного відпочинку. Дощів практично не передбачається, і лише кілька днів можуть бути похмурими. Вночі теж буде тепло – близько +17 градусів лише в кінці місяця.

Популярні новини зараз
Прийдуть з перевіркою до кожного: змінилися правила соціальних виплат Водійські права стануть недійсними: коли і чому варто отримати нові документи Змінили вимоги до стажу: майбутня пенсія буде більше очікуваного Туалет тепер під арештом: боротися з боргами вирішили забороною какати
Показати ще

лето вднх
лето вднх

Захід України: Львівщина

Західна Україна традиційно матиме м'якший клімат. Перші два тижні серпня обіцяють бути теплими, з температурами від +26 до +27 градусів. У другій половині місяця стане трохи прохолодніше, від +23 до +25 градусів. Часто буде хмарно, але значних дощів не очікується. Нічні температури коливатимуться між +12 і +15 градусами, тож варто мати при собі легкий светр або куртку для вечірніх прогулянок.

Схід України: Харківщина

У серпні на Харківщині не передбачається екстремальних температур. Денна температура буде досить комфортною – близько +27 градусів, але часто хмарно. Ночі будуть прохолодніші, з температурою від +14 до +17 градусів. Таке зниження температури дозволить легше переносити денну спеку.

Київ

У столиці перша половина серпня буде досить спекотною – від +26 до +28 градусів. Це може змусити багатьох киян мріяти про прохолоду парків або берегів Дніпра. У другій половині місяця температура дещо знизиться, до +23 – +25 градусів, але все ще залишатиметься літньою. Ночі будуть приємно прохолодними, з температурою від +13 до +17 градусів. Часті хмарки та періодичні дощі можуть забезпечити трохи прохолоди.

Нагадаємо, Липнева спека загрожує врожаю та цінам на крупи: восени може бути мало їжі

Раніше ми розповідали, що Ця спека особливо небезпечна: як убезпечити себе від високих температур

Також, Спека перевищить багаторічну норму: чи варто сподіватися на похолодання у липні