Після пустельної спеки під час якої практично не було опадів, може прийти період сильних злив. За один раз може випадати місячна норма опадів, що призведе до підвищення рівня води в річках.

Таким прогнозом поділилася кліматолог Світлана Бойченко у матеріалі видання telegraf.

Злива, скріншот з відео
Злива, скріншот з відео

Після аномальної спеки погодні умови в Україні можуть різко змінитись. На зміну посушливому періоду можуть прийти сильні зливи.

"На зміну посушливого періоду приходять інші погодні умови, які можуть супроводжуватися аномальними опадами у вигляді злив. Коли за одну реалізацію може випасти місячна норма опадів і навіть більше", - зазначає Світлана Бойченко.

Популярні новини зараз
Туалет тепер під арештом: боротися з боргами вирішили забороною какати ПриватБанк блокує гроші пенсіонерів "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником У платіжках будуть нові суми: українців попередили про зміни у тарифах
Показати ще

За один раз може випадати місячна норма опадів або навіть 2-3 норми. Оскільки ґрунт за час спеки пересушився, то не зможе ввібрати таку кількість вологи. В результаті - підвищення рівня води в річках та повені.

"У цих умовах, коли ґрунт сухий, він не здатний поглинути цю вологу і тому можуть виникати підтоплення та повені", - каже кліматолог.

Злива, скріншот з відео
Злива, скріншот з відео

Фахівець зазначила, що через сильні зливи можуть особливо постраждати міста. Якщо не приділяти належної уваги дренажним системам або погано обладнаним стокам, вулиці можуть перетворитися на "річки".

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, чи може в Україні бути більше +50 градусів: чому термометри показують різні позначки в один і той самий час.

Також наш портал інформував, наступного дня здаватиметься ще спекотніше - синоптики б'ють на сполох через аномальну спеку в липні.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, їжа замість кондиціонера: ТОП-5 продуктів, які знизять температуру тіла і допоможуть відчути прохолоду.