Олексій Бежевець, уповноважений представник Міністерства оборони України з питань рекрутингу, надав роз'яснення про те, як діяти українцям, які отримали повістку, але хочуть вступити до Збройних сил України через систему набору персоналу.

Повістка, скріншот з вільних джерел
Повістка, скріншот з вільних джерел

Що робити, якщо ви отримали повістку, але хочете піти на службу через рекрутинг

Отримання повістки

Якщо ви отримали повістку, яка є запрошенням до ТЦК для оновлення облікових даних, це не заважає вам самостійно вибрати військову спеціальність і частину служби.

Популярні новини зараз
Прийдуть з перевіркою до кожного: змінилися правила соціальних виплат Змінили вимоги до стажу: майбутня пенсія буде більше очікуваного Був кашель і смерділо з рота: медики ледве врятували чоловіка, у якого в горлі оселився тарган Мобільний зв'язок для літніх людей: тарифи від 60 грн, які допоможуть зекономити
Показати ще

Звернення до центру рекрутингу

Рекрутингові центри. Фото: АрміяІнфо
Рекрутингові центри. Фото: АрміяІнфо

Ви можете звернутися до центру рекрутингу, де вам допоможуть знайти відповідну посаду та військову частину, яка вас цікавить. Центр рекрутингу підбере для вас місце служби відповідно до ваших бажань і навичок.

Отримання рекомендаційного листа

Після того, як ви визначилися з частиною та посадою, ви можете прийти до ТЦК не просто по повістці, а вже з рекомендаційним листом від рекрутера. У цьому листі буде вказано, до якої частини і на яку посаду ви хочете йти. Це дозволяє вам проявити ініціативу і піти на службу у вибране вами місце.

Бежевець наголосив, що така процедура відповідає всім чинним законам і директивам. Це передбачено законодавством і є частиною стандартної практики, тому ви маєте право вибирати місце та характер служби, навіть отримавши повістку.

Переваги цього підходу

  • Можливість самостійного вибору: Ви можете підібрати посаду та частину служби, які вам найбільше підходять, а не бути призначеним автоматично.
  • Процедура відповідності закону: Весь процес є законним і передбаченим нормативними документами, що гарантує його прозорість та правильність.

Отже, якщо ви отримали повістку, не бійтеся звертатися до рекрутинг-центру. Ви маєте право самостійно вибрати, де і як будете служити, і ця можливість підтримується законодавством.

Нагадаємо, "Резерв+" не підтягує дані: коли чекати повістку

Раніше ми писали про те, що кількість ухилянтів стрімко зростає: вже навіть не соромляться

Крім того, Знай.ua повідомляв, повістки та перевірки на вулицях: ТЦК готуються до посиленої мобілізації