Звичайно, зараз не кожен українець має зараз можливість виїхати за кордон. Особливо це стосується чоловіків.

І поки хтось намагається зробити це незаконним шляхом, втікаючи через Тису чи Карпати, є ті, хто без документів намагається просто перетнути український кордон. Звичайно, через посилені перевірки прикордонниками це нікому не вдається. Про це прозвітували до Державної прикордонної служби України.

Кордон Словаччини, фото з вільних джерел
Кордон Словаччини, фото з вільних джерел

Нещодавно тільки за добу 28 чоловікам відмовили у виїзді за кордон через відсутність військово-облікового документа. Кількість таких відмов щодня зменшується, а пасажиропотік на кордоні зростає до 130 тис. осіб на добу у вихідні.

"Кількість відмов, наприклад 17 липня, була на рівні 87 осіб, які не мали військово-облікового документа... Але поступово, з кожним днем ​​кількість відмов через відсутність військово-облікового документа падає і за минулу добу 28 осіб отримали відмову в перетині кордону через те, що не мали військово-облікового документа" , - розповів представник Державної прикордонної служби Демченко в ефірі телемарафону.

Популярні новини зараз
В опалювальному сезоні знизять тариф на світло: хто платитиме 1,32 грн за кВт Міста опинились під прицілом: тарологиня озвучила прогноз на вересень по обстрілам "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником Українці з вересня зможуть їздити транспортом безкоштовно: в КМДА це підтвердили
Показати ще

Крім того, він повідомив, що частка перетинів кордону на виїзд та на в'їзд до України чоловіками не збільшується суттєво.

Нагадаємо, що воювати підуть майже всі: скільки чоловіків визнають придатними, незважаючи на попередні діагнози.

Раніше ми повідомляли про штраф за невідновлення даних: чи може ТЦК подвоїти суму.

Також стало відомо про нові правила мобілізації: як зрозуміти, чи має законну силу повістку, яку вам вручають.