Після завершення кампанії з оновлення персональних даних в Україні військовозобов'язані чоловіки, які оновили свої дані, будуть викликатися до Територіального центру комплектування за місцем проживання, яке вони вказали при оновленні інформації.

Чоловіки, які не оновили персональні дані, отримають повістку за місцем прописки з вимогою оновити дані та додатково можуть бути оштрафовані на 17 тисяч гривень.

Незалежно від того, чи оновили чоловіки свої дані, вони однаково будуть викликатися до ТЦК та СП. Конкретні критерії, за якими обиратимуть чоловіків для мобілізації, є закритою інформацією, але загалом ТЦК та СП діють згідно з мобілізаційними завданнями від Генерального штабу.

Мобілізація. Фото: скриншот youtube
Мобілізація. Фото: скриншот youtube

Ці завдання визначають кількість необхідних мобілізованих, їхній рекомендований вік, військово-облікову спеціальність тощо. В залежності від потреб армії, чоловіки будуть викликатися для оновлення даних або для проходження військово-лікарської комісії. Якщо вони будуть визнані придатними до служби та не матимуть підстав для відстрочки, їх можуть мобілізувати.

Популярні новини зараз
Змінили вимоги до стажу: майбутня пенсія буде більше очікуваного Туалет тепер під арештом: боротися з боргами вирішили забороною какати Продукти продаватимуть за новими правилами: чи постраждає звичний раціон українців Вистачить на кілька буханок хліба: пенсіонерам доплатять у вересні 570 гривень
Показати ще

За словами адвокатки Марини Бекало, військовозобов'язаних, які не мають реєстрації місця проживання або мають реєстрацію на окупованих територіях чи в зонах бойових дій, але не зареєстровані як ВПО, не можуть викликати повісткою за адресою або притягнути до адміністративної відповідальності.

Однак, вручення повісток може відбуватися за місцем офіційного працевлаштування або навчання військовозобов'язаного, а також в громадських місцях, на блокпостах та в пунктах пропуску через державний кордон.

Нагадаємо, Міноборони підготувало нововведення українцям, які оновили дані - перевірте мобільний додаток

Раніше ми розповідали, що Ухилянтам приготувати гаманці: штрафи за неоновлення даних можуть збільшити – на скільки

Також, Українців ловитимуть посеред вулиці — ТЦК отримали нові повноваження по перевірці документів