В Україні вводять нові правила для чоловіків призовного віку, які перебувають у прикордонних районах. Тепер усім чоловікам віком від 18 до 60 років необхідно мати при собі військово-обліковий документ. Це правило стосується як паперових, так і електронних версій документів.

Зміни були затверджені Кабінетом Міністрів України та пов’язані з прикордонною смугою і контрольованими прикордонними районами, особливо в період мобілізації або воєнного стану. Це нововведення має на меті забезпечити чіткіший контроль за пересуванням чоловіків призовного віку, щоб уникнути можливих порушень закону.

Людина тримає в руках військовий квиток
Людина тримає в руках військовий квиток

Представник Кабінету Міністрів у Верховній Раді Тарас Мельничук повідомив про нові правила на своєму Телеграм-каналі. За його словами, вони спрямовані на те, щоб українське законодавство відповідало сучасним вимогам і забезпечувало національну безпеку в умовах війни.

Тепер чоловікам варто бути уважними й перевірити, чи все в порядку з їхніми військовими документами. Якщо ви плануєте поїздку в прикордонну зону, не забудьте взяти з собою військово-обліковий документ. У Міноборони раніше пояснили, що паперовий і електронний військовий квиток мають однакову юридичну силу, тому можна користуватися тим, що вам зручніше.

Популярні новини зараз
Будуть "чорні" дні та обстріли: тарологиня розповіла про долю українських міст Комуналка б'є по кишенях: за що можуть забрати квартиру у боржників Українцям приготуватися: ЄС запроваджує нові правила в'їзду "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Нагадаємо, Можуть заскочити вас зненацька: кому дозволили вручати повістки, крім працівників ТЦК

Раніше ми розповідали, про Перші штрафи від ТЦК: коли українців почнуть карати за порушення мобілізації

Також, Затримали і на медкомісію: чи можна пройти ВЛК не за місцем прописки