Аномальний Блакитний місяць у повні в Водолії: до чого потрібно бути готовими всім знакам Зодіаку

Гороскоп, зображення: Pinterest
Гороскоп, зображення: Pinterest

Повня - це завжди потужна подія, яка впливає на всіх, але в серпні на нас чекає мошне явище аномальна повня. Небо подарує нам виняткове астрономічне явище — Блакитний Місяць, що супроводжується супермісяцем вже 19 серпня 2024 року. Цей астрономічний феномен обіцяє бути особливо яскравим і незабутнім, надаючи нам унікальну можливість повною мірою відчути її сильний вплив. Ця подія пройде у знаку Водолія, що додає йому додаткового шару значущості та унікальності.

Чи буде світло взимку: українцям пояснили важливий момент

Свічки, тарифи на електроенергію / фото: Pixabay
Свічки, тарифи на електроенергію / фото: Pixabay

Популярні новини зараз
Пенсії можуть поменшати: люди недоотримують тисячі гривень Немає дітей, тому що неправильно "чірікаєтесь": пара була в шоці від вердикту лікарів ТЦК пішли рейдами по ресторанах та спортзалах Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року
Показати ще

Багатьох українців буквально не лише цікавить, а й турбує питання - чи встигне наша країна завершити ремонт енергетичної інфраструктури до зими. У свою чергу у Міністерстві енергетики України кажуть, що це багато в чому залежить від міжнародних партнерів. Про це стало відомо завдяки інформації від заступника міністра енергетики України Миколи Колесника. За його словами, для енергетиків важливо вчасно отримати необхідне обладнання – це одне із ключових питань своєчасного проведення ремонтних робіт.

Термінали ПриватБанку не розпізнають купюри: клієнти втрачають тисячі гривень

Термінал ПриватБанку. Фото: скрін youtube
Термінал ПриватБанку. Фото: скрін youtube

Термінали ПриватБанку можуть не зараховувати частину внесених купюр при поповненні картки. Про технічні "сюрпризи" розповіла клієнтка банку у своєму відгуку на порталі "Мінфін". Українка розповіла, що поповнювала особисту карту через термінал ПриватБанку. Планувала внести 8000 гривень, але пристрій не прийняв кілька зношених купюр. До зарахування було 7600 гривень, але після підтвердження операції на рахунок прийшло на 3000 гривень менше.

ТЦК залишать без роботи? Майже весь функціонал хочуть перенести у "Резерв+"

Резерв+. Фото: скрін youtube
Резерв+. Фото: скрін youtube

Додаток "Резерв+" було запущено як альтернатива ТЦК та ЦНАП для оновлення даних військово-облікових даних громадян. У найближчому майбутньому його хочуть перетворити на свого роду онлайн-ТЦК. У планах Міністерства оборони доопрацювати додаток "Резерв+" та перетворити його на онлайн-ТЦК, щоб військовозобов'язані змогли отримувати послуги через смартфон. Зокрема, хочуть реалізувати онлайн-рекрутинг, оформлення відстрочок та добровільне направлення на військово-лікарську комісію, щоб не ходити за папірцем у ТЦК і не стояти в чергах.

Почнуть зростати тарифи на гарячу воду, опалення та газ: гаманці спорожніють дуже скоро

Людина, яка тримає квитанцію в руках. Фото: youtube
Людина, яка тримає квитанцію в руках. Фото: youtube

За час повномасштабної війни подорожчання жодного разу не стосувалося тарифів на опалення, гарячу воду та природний газ, адже вони захищені мораторієм. Згідно зі звітом НБУ, до кінця 2024 року ці послуги також не дорожчатимуть. Втім, на 2025 рік регулятор дає оновлений прогноз, який обіцяє проблеми для гаманців громадян. Вже з наступного року може початися поетапне приведення до ринкового рівня тарифів на газ, тепло та гарячу воду. Поступове подорожчання, за даними НБУ, буде спричинене складною ситуацією з енергетикою та високою інфляцією.