У Міністерстві охорони здоров'я України порадили людям щодня гуляти на свіжому повітрі і виконувати невеликі фізичні навантаження. Але не забувати про безпечну дистанцію.

Читайте Знай в Google News!

Рекомендації для українців опублікували в Центрі громадського здоров'я в Facebook.

"Виходь кожен день на вулицю - прогулятися, побігати або зробити кілька простих вправ. Не забувай дотримуватися фізичної дистанції. А прогулянки в наші морозні дні мають ще більше несподіваних переваг", - зазначено в повідомленні.

У МОЗ зазначили, що прогулянки на свіжому повітрі допомагають спалювати більше калорій. В умовах низької температури навколишнього середовища можна активізувати коричневу жирову тканину, яка якраз і відповідає за вироблення тепла в організмі.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Крім того, регулярний спорт на вулиці зменшує ризик смерті від серцево-судинних захворювань на 27%. Заняття на холодному повітрі є викликом для організму і так здатні зміцнити серце.

Доведено, що щоденні прогулянки на вулиці допомагають знизити рівень стресу і тривожності, поліпшити якість сну, краще концентруватися і стимулювати креативність.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, глава МОЗ Степанов показав дірку в бюджеті на медицину, Україна ризикує залишитися без медиків.

Як повідомляв Знай.uа, у МОЗ пояснили питання про масове тестування, до чого готуватися українцям.

Також Знай.uа писав, що Степанов розповів про швидкість поширення коронавірусу в Україні.