У пабліку посольства Німеччини в Києві розповіли, що для всього світу цього року свято Різдва пройде незвично через пандемію коронаівірусу. Але для дипломатів воно завжди може бути незвичайним через особливості професії, адже вони можуть зустріти в будь-якій точці світу.

Читайте Знай в Google News!

Своєю історією поділився керівник відділу з правових та консульських питань.

"Приємною стороною дипломатичного життя є те, що ми пізнаємо нові культури та відкриваємо нові звичаї. І, звичайно, коли намагаєшся святкувати Різдво, Великдень та подібні свята далеко від дому, можна також спізнати тих чи інших пригод. Але те, що знімальна команда супроводжує вас під час приготування печених яблук, рідко буває навіть для дипломата ", - розповідає він.

Історія сталася в 2005 році в Баку, коли з посольствами Німеччини та Японії зв'язався один азейбарджанський канал і зняли репортаж про різдвяні звичаї.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

" І ось, поки ми пояснювали, як готувати печені яблука, то опинилися з операторами на кухні. Потім ці відеосюжети перетворилися на прекрасну передріздвяну програму, в якій зйомки з центральноєвропейських різдвяних ярмарків чергувалися зі сценами інтерв’ю, знятими у нашій вітальні та на кухні, та поясненнями японського посла про різдвяні звичаї його країни. До речі, на фотографії зображені ми з дружиною, коли ми під час Адвенту пили каву в нашій бакинській квартирі разом зі студентами, яким моя дружина тоді викладала німецьку мову. Як бачите, в той час пополудні були також печені яблука ", - поділився він.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, мандрівник показав, як укладають шлюби з 12-річними на Близькому Сході.

Як повідомляв Знай.иа, українських заробітчан масово виганяють додому, що відбувається.

Також Знай.иа писав, що українцям показали реальні зарплати європейців за одну годину роботи, відчуй різницю.