У Старому cелі в Сумській області було виявлено незаконне звалище медичних відходів, серед яких помічені використані тести на COVID-19.

Місцеві жителі відзначають, що туди фурами звозилися використані шприци, тести на коронавірус, маски та інші різні медичні відходи.

Читайте Знай в Google News!

Територія була здана в оренду підприємцю, який передав її в суборенду сортуючої компанії. Люди бояться, що всі хімікати можуть вбратися в землю і тим самим нашкодити їхньому здоров'ю. Адже спочатку на орендованій площі дійсно проводилася сортування пластику, як придусматривалось документами. Однак наприкінці грудня туди почали звозити медичні відходи.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Все медичне сміття, за законом, має утилізуватися. Однак лабораторії відмовляються за це платити і придумали дешевший і менш екологічний спосіб. А ось протест місцевих жителів призвів до того, що орендар розірвав договір і зник, але величезна кількість сміття залишається на території села.

"Якщо в пробірках відходи, пов'язані з коронавірусом – це екологічна катастрофа місцевого значення", - говорить один з місцевих жителів.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, Україна потопає в небезпечному медмусорі - у Держекоінспекції повідомили про масштабне "полювання"

Як повідомляв "Знай.ua", у МОЗ пояснили питання про масове тестування: до чого готуватися українцям

Знай.ua писав, Прикарпаття завалять сміттям: "130 тисяч тонн на рік"