В Україні боржників за несплату комунальних послуг жорстко штрафуватимуть жорсткіше. Повідомляється, що відсоток пені може злетіти від 20 до 50% від усієї суми заборгованість. При цьому боржникам буде заборонено виїзд за кордон.

Читайте Знай в Google News!

Як виявилося, такі нові правила можуть дозволити скоротити число тих українців, які можуть платити за рахунками, але не роблять цього.

Про це чітко говориться в новому проєкті закону № 3613, який включили до порядку денного українського парламенту.

Комуналка, скріншот: YouTube
Комуналка, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Якщо зараз в Україні за законом є тільки невелика пеня за борг (вона становить символічні 3,5% на рік), то за новими правилами тим, хто не хоче оплачувати комунальні послуги, доведеться значно переплачувати:

•Так, якщо не платити протягом року, то розмір штрафу складе 20%. Наприклад, якщо загалом ви заборгували 20 тис.грн, то повернути доведеться вже 24 тис. грн.

•Якщо не платили два роки, то оштрафують вже на 30%. При заборгованості в 30 тис. грн повернути доведеться вже 39 тис.грн.

•При заборгованості від трьох років, штраф складе вже 50%. Наприклад, якщо борг становить 30 тис.грн, то повернути доведеться вже 45 тис. грн.

За законом дадуть місяць на те, щоб підписати договір реструктуризації боргу. А якщо не зробити цього, то виконавець комунальної послуги повинен піти до суду і вже в судовому порядку стягнути належні гроші.

Крім того, боржники по комуналці будуть на рівних правах з тими, хто не платить аліменти. Вони не зможуть виїжджати за кордон, їх дані потраплять до реєстру боржників.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, тарифи на газ у 2021: до українців замість Діда Мороза прийде подорожчання.

Як повідомляв Знай.uа, у Франківську запустили комунальний транспорт для "обраних": "Геть з автобуса".

Знай.uа писав, українці в 2020 році побили рекорд з виплат боргів за комуналку.