Замість локдауну в Україні будуть запроваджені так звані "подовжені канікули". Хоча низка закладів буде закритою, ці обмеження будуть набагато менш суворими, ніж ті, що встановлені у низці країн.

Читайте Знай в Google News!

Про це йде мова у спеціальному сюжеті ТСН.

Цей "особливий період" буде встановлений відразу після Різдва: з 8 по 24 січня 2021 року.

Так, закритими будуть ресторани, бари, магазини непродовольчих товарів, спортклуби, фітнес-центри, ТРЦ. Під заборону потрапляють і всі масові розважальні заходи.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Справді подовжені канікули будуть й у дітей: закриють також всі навчальні заклади, крім дитячих садків.

Карантин в Україні, фото: Unian
Карантин в Україні, фото: Unian

А ось громадського транспорту, міжміського сполучення і готельного бізнесу обмеження не торкнуться.

Проте низка експертів висловлює схвилювання тим фактом, що ці міри можуть не мати ефекту через велику кількість персональних контактів на свята.

Тим часом крива поширення коронавірусу в країні кілька пішла на спад. Крім того, COVAX офіційно затвердив запит України на отримання вакцини. Це означає, що крім запланованої закупівлі за бюджетні гроші, ми отримаємо безкоштовно ще 8 млн доз вакцини.

На думку міністра охорони здоров'я Максима Степанова, всі ці обмеження не можна назвати локдауном, оскільки він вважає їх на порядок більш вільними.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, глава МОЗ Степанов показав дірку в бюджеті на медицину, Україна ризикує залишитися без медиків.