Кабінет Міністрів України нагадав громадянам про те, що відучора, 14 грудня, на порталі "Дія" запрацювала послуга про подання заяви на отримання матеріальної допомоги ФОП та найманим працівникам.

Якщо ваш основний вид діяльності потрапив під обмеження відповідно до постанови Кабміну "Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2", тоді у вас є можливість оформити заяву на отримання матеріальної допомоги від держави до 31 грудня включно.

Читайте Знай в Google News!

Таку можливість мають наймані працівники юридичних осіб або ФОП у тому випадку, якщо основний КВЕД належить до тих, щодо яких було вжито карантинних заходів. Також якщо організація, в якій ви працюєте, нарахувала ЄСВ за третій квартал нинішнього року, а середня зарплата становить менше 30 тисяч гривень на місяць за III квартал, і робота надається не за сумісництвом.

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами"
Показати ще

У випадку з ФОП, отримати одноразову матеріальну допомогу можна, якщо людина займається діяльністю більше 3 місяців, основний КВЕД відноситься до постраждалих в результаті вжитих карантинних заходів, ЄСВ оплачено не менше, ніж за три місяці в 2020 році і підприємець не є одночасно найманим працівником.

Оформити ж заяву можна за допомогою порталу "Дія", кваліфікованого електронного підпису для авторизації.

Реєстрація відбувається за допомогою електронного підпису або BankID. Далі потрібно перейти в розділ "Послуги" і вибрати відповідний пункт "Одноразова матеріальна допомога ФОП і найманим працівникам". Він має бути третім у списку, далі буде проведена автоматична перевірка даних у реєстрі застрахованих осіб пенсійного фонду України на відповідність умовам отримання допомоги.

Далі необхідно підтвердити поточне місце роботи, ввести номер гривневого рахунку у форматі IBAN, перевірити і відправити заяву і згодом лише очікувати повідомлення про нарахування виплати. У Кабміні зазначили, що матеріальна допомога повинна надійти на вказаний Вами рахунок до 31 грудня 2020 року.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, президент запроваджує цілодобову комендантську годину на Новий Рік: з 31 грудня по 4 січня

Як повідомляв "Знай.ua", держава втратила понад 304 мільйони гривень через порушення у сфері охорони лісів: Держекоінспекція оприлюднила інфографіку.

Знай.ua писав, Українка відсудила 18 тисяч компенсації за травму на ожеледі: винне училище