Нинішній 2020 рік почався несолодко для всіх жителів нашої планети — з спустошливих лісових пожеж на всій території Австралії і Каліфорнії, що виникли руйнівних штормів над Атлантикою, найсильнішої посухи в Африки і повеней в Азії.

Відзначається, що кожен континент Землі "атакують" не тільки "зверху", але і з боку океану. Адже вчені і раніше повідомляли про підвищення рівня моря. З 1990-х років рівень Світового океану піднявся на 1,8 см через нагрівання поверхні планети і танення полярних крижаних шапок. Про це повідомляє видання "Associated Press".

Читайте Знай в Google News!

І незважаючи на те, що один сантиметр підвищення рівня Світового океану може здатися незначним показником, він означає міграцію мільйона людини. Науковий співробітник NOAA Адам Сміт заявляє, що "рік дійсно став катастрофічним" через кліматичне лихо. "Зміна клімату накладає відбиток на багато з цих катастроф", - додав він. Адже вчені припускають, що природа посилає нам попередження, супутнє зростаючої інтенсивності катастрофічних подій через зміни клімату.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

А ось директор Програми ООН з навколишнього середовища Інгер Андерсен зазначає: "Буде краще, якщо ми його (попередження, сигнал) почуємо і відреагуємо вчасно". Жінка також додала, що зараз спостерігається найтепліший трирічний період під час якого зростають арктичні температури, вирують лісові пожежі тощо. Адже пандемія COVID-19 не зуміла призупинити шкідливі викиди в атмосфери, завдяки зупинці діяльності людей майже у всьому світі.

Йдеться про основні три парникових гази-оксид азоту, метан і діоксид вуглецю.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, ООН в терміновому порядку закликала всі держави світу ввести надзвичайний стан: що сталося

Як повідомляв "Знай.ua", українське село завалене ковидним сміттям - шприци, тести і маски: "Це екологічна катастрофа"

Знай.ua писав, інопланетяни вже вступили в контакт з людством: iзраїльський чиновник розкрив головні таємниці