Український уряд затвердив показник середньої зарплати (доходу) в країні. Тепер громадяни знатимуть, від якої суми обчислюватимуть інші виплати та статистику.

Читайте Знай в Google News!

Про це стало відомо завдяки повідомленню Пенсійного фонду України в мережі Facebook.

Публікація Пенсійного фонду України, скріншот: Facebook
Публікація Пенсійного фонду України, скріншот: Facebook

"Затверджено показник середньої заробітної плати (доходу) в Україні, з якої сплачено страхові внески і яка відповідно до Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" враховується для обчислення пенсії, за жовтень 2020 року в сумі 10 887 гривень 46 копійок.", - наголошується в повідомленні.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Також варто нагадати нашим читачам, що в другому читанні бюджет-2021 Верховна Рада може прийняти вже 15 грудня. Мінфін пішов назустріч критикам і переглянув проєкт.

Карантин в Україні, фото: Unian
Карантин в Україні, фото: Unian

Так, до другого читання змінили показники дефіциту бюджету з 270 млрд до 246,6 млрд, а граничний обсяг боргу з 2,6 трлн грн скоротили до 2,5 трлн грн.

У Кабміні до другого читання вирішили відкласти збільшення мінімальної заробітної плати. Так, 1 січня вона стане 6 тисяч гривень, а ось 1 липня не збільшиться і підвищення до 6500 гривень відклали до 1 грудня.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, Кабмін вніс зміни до проєкту бюджету-2021: що буде з зарплатами і пенсіями.

Як повідомляв Знай.uа, Шмигаль пояснив, як оформити допомогу від держави на 8 тисяч гривень онлайн: повна інструкція.

Знай.uа писав, менеджер "Ощадбанку" ткнула бабці дулю під ніс замість допомоги: "У нас карантин!".