На 62-му році життя помер художник-концептуаліст Свен Гундлах. Причиною смерті називають коронавірус.

14 грудня в московській лікарні помер художник, поет і музикант, один із засновників арт-гурту "Мухомор" Свен Гундлах. Про його смерть повідомили друзі художника Юрій Альберт і Дмитро Врубель.

Свен Гундлах помер від коронавірусу. Про це журналістам розповів Юрій Альберт.

З кінця листопада Гундлах знаходився в ковідному госпіталі на ВДНГ в Москві, потім його його перевели в реанімацію і ввели у штучну кому, розповів учасник гурту "Мухомор" Сергій Мироненко.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Раніше, 12 грудня Мироненко повідомляв у Facebook, що Свен Гундлах заразився коронавірусом "в церкві від пастви". Кажуть, що Гундлах останнім часом співав у сільському церковному хорі, за іншою ж версією, він взагалі служив священником.

Свен Гундлах, фото: rospisatel.ru
Свен Гундлах, фото: rospisatel.ru

Свен Гундлах народився в 1959 році в Москві. Закінчив відділення книжкової графіки Московського поліграфічного інституту. У 1978 році він заснував арт-гурт "Мухомор", учасники якого влаштовували перформанси, писали картини, складали вірші, іронізуючи над різними жанрами та видами мистецтва.

Радянська арт-Група "Мухомор"
Радянська арт-Група "Мухомор"

Після розпаду СРСР Свен Гундлах припинив художню діяльність. Працював у власній консалтинговій фірмі. У 2009 році був одним з керівників мережевого енциклопедичного проєкту "Руніверс".

Нині роботи художника зберігаються в зібраннях Державної Третьяковської галереї, Музею Людвіга в Кельні, Художнього музею Зіммерлі в Нью-Брансвік.

Нагадаємо, коронавірус обірвав життя легендарного медика

Як повідомляв портал Знай.ua, український письменник і автор гри S.T.A.L.K.E.R Сергій Іванов помер від коронавірусу

Також Знай.ua писав, пішов легенда світу моди: cоvid-19 відібрав життя у засновника бренду Kenzo