Український парламент у другому читанні прийняв новий законопроєкт № 4096 "Про внесення змін до Закону України "Про державну службу" щодо зняття вікових обмежень для роботи на державній службі".

Українські журналісти повідомляють, що документ підтримали 300 народних депутатів.

Про це стало відомо завдяки трансляції телеканалу "Рада", який транслює засідання парламенту.

Рішення народних депутатів, скріншот: телеканал " Рада"
Рішення народних депутатів, скріншот: телеканал " Рада"

Рішення народних депутатів, скріншот: телеканал " Рада"
Рішення народних депутатів, скріншот: телеканал " Рада"

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"Метою законопроєкту забезпечення ефективного функціонування державних органів України та впровадження гнучкого підходу до врегулювання граничного віку перебування на державній службі, відповідно до практики законодавства країни члени Європейського Союзу та Конституції України", - йдеться в пояснювальній записці.

Закон передбачає, що державний службовець за рішенням суб'єкта призначення може залишитися на держслужбі після досягнення 65-річного віку, якщо він на це згоден.

У той же час, рішення про продовження терміну перебування на держслужбі приймається суб'єктом призначення щороку, але не більше ніж до досягнення державним службовцем 70-річного віку.

Раніше повідомляли, тисячі українців не можуть домогтися узаконеної президентом "ковід-допомоги" – як отримати "бонуси".

Як повідомляв Знай.uа, як в Україні отримати перші водійські права: вибір автошколи, іспити і чіткий алгоритм дій.

Знай.uа писав, курс долара в Україні в 2021 році: що передбачено держбюджетом.