Міністерство освіти і науки опублікувала роз'яснення, що робити школярам під час локдауну з 8 по 24 січня.

Обмежувальні заходи передбачатимуть заборону роботи ТРЦ, кафе і ресторанів (крім доставки і замовлень "на винос"), кінотеатрів, спортзалів і магазинів непродовольчих товарів.

Крім того, на канікули відправлять всі навчальні заклади, крім дитсадків.

Чиновники наполягають, що державні та приватні школи не можуть працювати в звичайному режимі в цей час. Але можуть навчати Дистанційно, або ж продовжити новорічні канікули.

Карантин в Україні, кадр з відео
Карантин в Україні, кадр з відео

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

"Через посилення протиепідемічних заходів учням заборонено відвідувати школи 8-24 січня 2021 року, в той же час заклади зможуть оголосити на цей період канікули", - таку інструкцію направило МОН школам.

Учням на вказаний період заборонено відвідувати заклади загальної середньої освіти незалежно від форми власності. Обмеження не стосуватимуться тільки дитячих садків.

Канікули для школярів заплановані з 25 грудня по 10 січня.

Школи мають дві опції, що робити під час суворих карантинних обмежень. Перша-організувати дистанційне навчання. У МОН рекомендували платформу для дистанційного та змішаного навчання учнів 5-11 класів "Всеукраїнська школа онлайн", яку запустили МОН та Мінцифри.

Друга опція-оголосити на цей час канікули з вимогою закону - не менше 175 навчальних днів на рік, а канікули протягом навчального року повинні становити не менше 30 календарних днів.

На період карантину заборонять проведення будь-яких масових заходів. Винятком стануть тільки професійні спортивні заходи за умови відсутності глядачів.

Однак буде дозволена робота громадського транспорту.

Нагадаємо, українцям пообіцяли компенсацію за локдаун, хто і як може отримати гроші від держави.

Як повідомляв Знай.uа, в Україні прийняли новий санітарний регламент для шкіл, що зміниться для вчителів, батьків та учнів.

Також Знай.uа писав, що Кабмін вніс зміни до проекту бюджету-2021, що буде з зарплатами і пенсіями.