В Україні порушувати правила самоізоляції стане надто дорого. Адже сьогодні, 23 грудня, Кабінет міністрів України схвалив проєкт закону, який введе покарання за порушення самоізоляції та обсервації через коронавірус.

За відповідне порушення передбачено штрафні санкції у розмірі від 200-500 неоподатковуваних мінімумів. Порушників штрафуватимуть на суму від 3400 грн до 8500 грн. Таке рішення ухвалили на засіданні уряду. Далі законопроєкт передадуть до Ради і вона ухвалить остаточне рішення.

Карантин в Україні, кадр з відео
Карантин в Україні, кадр з відео

В постанові уряду про внесення змін до Закону України "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (Covid-19) вказано наступне:

"Порушення особою порядку обов'язкової самоізоляції, обсервації, встановлених у рішенні про карантин, якщо це не призвело до поширення особливо небезпечної хвороби – тягне за собою накладення штрафу від 200 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян", – йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Наголошується, що під час самоізоляції потрібно строго утримуватися від контакту з іншими, щоб зменшити ризик інфікування. Вона передбачає будь-які ситуації, коли людина тісно контактуєте з іншими людьми.

Варто нагадати, що в Україні для стримування коронавірусу планують ввести локдаун з 8 січня 2021 року, який триватиме майже три тижні –до 25 січня включно.

Інфографіка: Центр громадського здоров'я
Інфографіка: Центр громадського здоров'я

Нагадаємо, ЗСУ потрапили під гранатометний обстріл на Донбасі, двоє героїв отримали важкі поранення - звіт ООС. Було зафіксовано 6 порушень режиму припинення вогню

Як повідомляв портал "Знай.ua", СБУ схилила голови через загиблих на Донбасі побратимів: найкращі снайпери віддфали життя за Україну. 1 грудня виповнився рік з дня загибелі двох Героїв України

Також "Знай.ua" писав, відомий десантник "Ведмідь" згадав, як Україна втратила Крим: "Всі сумніви відійшли моментально". Командир десантно-штурмового взводу "Ведмідь" розповів про службу