Журналісти дізналися заробітні плати українських міністрів за листопад 2020 року. Якщо коротко - такі суми можуть здивувати: в окремих випадках вони можуть перевищувати мінімальну зарплату ледь не у 30 разів.

Інфографіку з зарплатами членів уряду підготував новинний телеграм-канал "Інсайдер".

Найменшу зарплату за листопад отримав віцепрем'єр Олексій Резніков (18 тис. 715 грн). На другому місці списку - голова Міністерства Охорони Здоров'я Максим Степанов (37 тис. 875 грн). Значну перевагу і перше місце у рейтингу “скромних” зарплат посіли Денси Шмигаль, прем'єрміністр України, і Ольга Стефанишина, віцепрем'єрка з питань європейської і євроатлантичної інтеграції. Вони отримали по 43 тис. 667 грн кожен.

Чемпіонами по заробітнім платам стали голова Мінсоцполітики Марина Лазебна, яка отримала 158 тис. 933 грн, міністр оборони Андрій Таран (148 тис. 605) і виконувач обов'язків міністра енергетики Юрія Бойко (116 тис. 867 грн). Ці суми сформувалися внаслідок того, що названі політики отримали відпускні, допомогу на оздоровлення і допомогу по тимчасовій непрацездатності.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Нагадаємо, Зарплати українців порівняли з європейськими: обійняти і плакати.

Як повідомляв портал Знай.ua, Українцям показали реальні зарплати європейців за одну годину роботи: відчуй різницю.

Також Знай.ua писав, Як зміниться схема нарахування зарплат: оклади, премії та нові посади.