Міністерство освіти і науки України підготувало хороші новини для педагогів: з 2021 року їх оклади зростуть на 20 відсотків.

Про це детальніше розповів міністр освіти і науки Сергій Шкарлет у ефірі "Українського радіо".

При цьому порівнянні зарплати станом на 1 квітня 2020 року і станом на 1 грудня 2021 року, збільшення склало аж 30 відсотків.

Також у МОН стверджують, що планують також підтримати вчителів в умовах пандемії коронавірусної інфекції COVID-19

"Міністерство освіти і науки підготувало профільний закон щодо підтримки педагогічних і науково-педагогічних працівників у частині хвороби COVID-19. І президент сьогодні готовий внести першочерговий закон (так само, як і для медиків) про соціальні гарантії для педагогічних і науково-педагогічних працівників. На сьогодні ми розіслали всім центральним органам виконавчої влади певні кошти, які забезпечують 20% зростання медиків, які працюють в системі освіти і науки. І з профспілками абсолютно повна співпраці в частині поступового збільшення коштів на оплату праці", — заявив Шкарлет.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Сергій Шкарлет, скріншот відео
Сергій Шкарлет, скріншот відео

Однак виконати постанову, затверджену урядом Володимира Гройсмана щодо трьохетапного підвищення зарплатні педагогам уряд поки не може, але і скасовувати її не планує.

"Дуже дивно, коли в останній день роботи уряду приймається постанова, яка кабальна бюджету. Треба жити в тих реаліях, в яких ми живемо на сьогодні. Тобто це постанова, яка нічим не забезпечена. Ми спілкувалися з асоціаціями міст, з мерами обласних центрів, з мерами маленьких міст. Виконати цю популістичну постанову неможливо ні з центрального бюджету, ні з місцевого. <...> Але, поки не плануємо її скасовувати, враховуючи підтримку президента України в галузі. Ми плануємо у будь-якому випадку крокувати у напрямку реалізації цієї постанови", — прокоментував ситуацію міністр.

Нагадаємо, Україна ризикує залишитися без вчителів, чому педагоги масово відмовляються від школи.

Як повідомляє портал "Знай.uа" Вчителі кинули страждати від болю учня з переламаними ногами - " моя дитина плакала і кричала"

Також "Знай.uа" писав, що в українському садочку розгорівся скажений скандал, мережа не стримує люті: "вдарили дитину і накинулися на матір"