Зустрічати 2021 рік доведеться у вузькій компанії найближчих, а декому — навіть на самоті. Залишитися без підтримки друзів і рідних, наприклад, через самоізоляцію, психологічно дуже складно — саме тому спеціалісти підготували перелік того, чим варто зайнятися.

Про це йде мова у матеріалі бачення Huffington Post.

1. Залишайтеся на зв'язку зі своїми близькими і рідними за допомогою відеочатів, телефонних дзвінків і месенджерів

Віртуальні зустрічі - це проста, ефективна і безпечна альтернатива особистим зустрічам з іншими людьми. Також спробуйте організувати і дистанційний обмін подарунками.

2. Вийдіть ненадовго з дому

Хоча поїздки і натовпи людей є фактором ризику і більш ніж небажані під час пандемії, досить простий вийти на вулицю і зробити кілька глибоких вдихів — ваше самопочуття може покращитися вже від цього.

3. Проводите час з домашніми тваринами

Самотність скрасити допоможуть і Домашні улюбленці. Психологи вже давно звернули увагу на цей факт і навіть рекомендують окремим пацієнтам заводити тварин для емоційної підтримки. Якщо ж у вас немає власної домашньої тварини, ви можете стати волонтером і допомогти місцевим притулкам.

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Кіт, фото: скріншот з відео
Кіт, фото: скріншот з відео

4. Почніть нове хобі, про яке ви давно мріяли

Спробуйте вивчити нову мову, навчитеся грати на музичному інструменті, займіться спортом, ліпленням або малюванням. Участь у новій діяльності не тільки потенційно пов'язує вас з іншими людьми, у яких таке ж хобі. Це також може допомогти в боротьбі з негативними наслідками для психічного здоров'я, які спричинила пандемія.

5. Налаштуйте соціальні мережі

Хоча, здавалося б, соціальні мережі тільки допомагають тримати контакт з іншими людьми, в боротьбі з почуттям самотності вони не найкращі помічники. Дослідження показують, що якщо проводити всього 30 хвилин в день в соціальних мережах, можна зменшити рівень самотності. Однак тривала бездумна прокрутка може нашкодити вашому психічному стану.

Новий Рік 2021, фото: Unian
Новий Рік 2021, фото: Unian

І головне: нагадайте собі, чому в цьому році ви залишитеся вдома і все, що ви відчуваєте - це нормально. Якщо ви вперше проводите свята на самоті, нагадайте собі про причини: ви дбаєте про здоров'я і безпеку своїх близьких і себе.

Однак якщо ви відчуваєте особливо сильну печаль, тривогу або боїтеся, що можете заподіяти собі шкоду — вам варто звернутися за професійною медичною допомогою.

Якщо вам стає занадто складно, зверніться до фахівця з психічного здоров'я. Є люди, які можуть допомогти вам розібратися з тим, що ви зараз відчуваєте.

Нагадаємо, Як прикрасити ялинку на Новий Рік 2021: найкрасивіші ідеї.

Як повідомляв портал Знай.ua, Новий Рік 2021: топ найсмачніших рецептів на свято.

Також Знай.ua писав, Подарунки на Новий Рік 2021: найкращі поради.