Заступник керівника офісу президента України та дипломатичний радник глави держави Ігор Жовква зазначив, що три ключові цілі визначатимуть пріоритети для дипломатичної команди України у 2021 році.

Це стосується миру на Донбасі, повернення Криму до складу нашої держави та України, як активний міжнародний гравець. Про це він повідомив у статті для "Дзеркала тижня".

Перший пріоритет-це збереження і зміцнення міжнародної підтримки країни, за словами Жовкви. Українська влада має намір розвивати активну двосторонню співпрацю зі стратегічними партнерами. Серед них можна виділити США, Канаду, Німеччину, Великобританію, Францію, Литву, Польщу та Азербайджан.

Продовжиться робота над реалізацією домовленостей, які були досягнуті під час зустрічі лідерів "нормандської четвірки" в Парижі. "Ставимо за мету проведення наступного саміту в "нормандському форматі". Його стратегічним завданням буде обговорення ключового питання встановлення миру на Донбасі на українських умовах. Тут і далі розраховуємо на підтримку наших партнерів – Німеччини та Франції", – зазначив Жовква.

Запуск українського прапора, фото: ООС
Запуск українського прапора, фото: ООС

Він також виділив кілька тактичних завдань по Донбасу, серед яких збереження продовжує перемир'я, обмін утримуваними особами, активізація роботи Тристоронньої контактної групи, розведення сил і засобів на нових узгоджених ділянках, функціонування наявних КПВВ і повноцінне відкриття нових, а ще реалізація оновленого плану розмінування, безперешкодний доступ СММ ОБСЄ (Організації з безпеки і співробітництва в Європі) на окуповані території і забезпечення доступу Міжнародного комітету Червоного Хреста та інших міжнародних гуманітарних організацій до утримуваним особам.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Росія, як країна агресор, повинна виконувати свої зобов'язання, тому Україна продовжить роботу над посиленням міжнародного тиску на РФ.

Нагадаємо, донецькі терористи завели путінську армію на територію України, розвідка повідомляє про снайперів і дронів

Як повідомляв "Знай.ua", учасники бойових дій користуються низкою пільг на роботі: що потрібно знати про свої права

Знай.ua писав, Зеленський розбив серце Путіну, Пєсков видав всю правду: "Різануло не тільки слух…"