Міністерство соціальної політики України продовжує інформувати громадян про свої послуги, а також про допомогу, яку відповідно до законних підстав, можуть отримати українці. Цього разу вирішили детально розібратися, на яку допомогу може розраховувати мати, яка здобуває освіту на денній формі.

Про це стало відомо завдяки публікації Мінсоцполітики в мережі Facebook.

Мати з коляскою
Мати з коляскою, Фото автора VisionPic .net: Pexels

"Друзі, продовжуємо рубрику #ЗапитуєтеВідповідаємо. Анастасія з Черкас запитує: чи має право на компенсацію "Муніципальна няня" мати, яка навчається на денній формі?

Відповідаємо: постановою Кабінету Міністрів України від 30.09.2020 № 897 "Про внесення змін до Порядку відшкодування вартості послуги з догляду за дитиною до трьох років "Муніципальна няня" були внесені зміни до Порядку відшкодування вартості послуги з догляду за дитиною до трьох років "Муніципальна няня" (Постанова КМУ від 30.01.2019 № 68) "Деякі питання відшкодування послуги з догляду за дитиною до трьох років "Муніципальна няня" (далі - Постанова № 897). Постанова № 897 почала діяти вже з 2 жовтня через її офіційну публікацію в "Урядовому кур'єрі" від 02.10.2020 № 192.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте
Показати ще

У пункті 2 постанови № 897 зазначено, що протягом одного місяця з дня набрання чинності цієї постанови батьки, опікуни дитини у віці до трьох років, отримують відшкодування вартості послуги з догляду за дитиною до трьох років "Муніципальна няня", повинні підтвердити своє право на отримання компенсації послуги "Муніципальна няня" шляхом подання структурним підрозділам з питань соціального захисту населення районних, районних у р. Києві та Севастополі держадміністрацій, виконавчих органів міських, районних у містах (у разі їх утворення) рад документів, передбачених пунктами 5-7 змін цієї постанови.", - пишуть у Мінсоцполітики.

Також представники Мінсоцполітики нагадали ще кілька законних підстав і надали перелік громадян, яких відносять до зайнятого населення:

Публікація Мінсоцполітики, скріншот: Facebook
Публікація Мінсоцполітики, скріншот: Facebook

Публікація Мінсоцполітики, скріншот: Facebook
Публікація Мінсоцполітики, скріншот: Facebook

Публікація Мінсоцполітики, скріншот: Facebook
Публікація Мінсоцполітики, скріншот: Facebook

Раніше повідомляли, міністр соцполітики Лазебна відповіла на гострі "пандемічні" питання: виплати сім'ям загиблих та оформлення лікарняних на самоізоляції.

Як повідомляв Знай.uа, працювали з колегою разом, а нарахували різну пенсію - українцям пояснили, як таке може бути.

Знай.uа писав, міністр соцполітики Лазебна поділилася пенсійними планами на 2021 рік: 5-етапне зростання та індексація.