Міністерство соціальної політики України озвучило інформацію для одержувачів субсидій. В першу чергу, наголошується, що українці не відчують підвищення тарифів, а тим, кому буде складно оплатити комуналку зможуть подати заявку на оформлення субсидій.

Про це стало відомо завдяки публікації прес-служби Мінсоцполітики в мережі Facebook.

Публікація Мінсоцполітики, скріншот: Facebook
Публікація Мінсоцполітики, скріншот: Facebook

"Одержувачі субсидій не відчують підвищення тарифів, а тим, кому буде складно оплачувати ЖКП, можуть звернутися для оформлення субсидії.

При діючій системі надання субсидії всі 3.1 млн домогосподарств, які отримують субсидію, жодним чином не відчують підвищення тарифів, оскільки це покриється збільшеним розміром субсидії.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Ті домогосподарства, які раніше не користувалися субсидіями, але при зростанні витрат на комуналку їм складно оплачувати ЖКП, можуть звернутися за оформленням субсидії, в тому числі, дистанційно через веб-сайт або заповнивши заяву і декларацію і надіслати її поштою до органу соціального захисту населення.

Крім цього, майже 1.8 млн сімей користується пільгами при оплаті ЖКП і мають знижку від 25 до 100 відсотків залежно від категорії пільговика.", - повідомляє прес-служба Мінсоцполітики.

оформлення субсидій, фото з вільних джерел
оформлення субсидій, фото з вільних джерел

Також варто нагадати нашим читачам, що на сторінці Національного банку України в соціальній мережі Facebook з'явилася інформація про те, що держава надасть матеріальну допомогу громадянам, які можуть втратити доходи через посилення карантину. Це стосується локдауну з 8 по 24 січня 2021 року.

НБУ приєднався до важливого процесу і зробив безкоштовними операції в системі електронних платежів Нацбанку (СЕП) при здійсненні операцій, пов'язаних з виплатою матеріальної допомоги внаслідок посиленого карантину бізнесу і населенню.

Раніше повідомляли, у Мінсоцполітики заявили, хто не отримає 8 тисяч цього року: "Частина людей помиляється".

Як повідомляв Знай.uа, у Мінсоцполітики заявили про підвищення пенсій та соцдопомоги під час карантину: як підтримають людей.

Знай.uа писав, українським пенсіонерам під ялинку: як у 2021 році зміняться суми головних виплат.