Українцям варто пам'ятати, що серед наших є велика кількість талановитих людей. На цей раз прийшов час розповісти про полковника Джошуа Кутрика, етнічного українця, прадід якого емігрував до Канади. У 2017 році Джошуа став канадським астронавтом.

Про це стало відомо завдяки публікації спільноти Diaspora.ua у мережі Facebook.

Джошуа Кутрик, скріншот: YouTube
Джошуа Кутрик, скріншот: YouTube

"Полковник Джошуа Кутрик - канадець українського походження, у 2017 році став астронавтом Канади. Кутрик почав службу в Збройних Силах Канади в 2000 році - пілотом-випробувачем і бойовим пілотом. І в 2017 році його кандидатуру обрали з понад 3700 претендентів на посаду астронавта.", - пишуть у Diaspora.ua.

Він добре знає про своє українське походження і не цурається його. В одному з інтерв'ю Джошуа розповів трохи історії про свою сім'ю і традиції, які зберігаються вже довгі десятиліття.

Популярні новини зараз
Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Джошуа Кутрик, скріншот: YouTube
Джошуа Кутрик, скріншот: YouTube

"Я ріс у фермерській громаді в селищі Боувалон поблизу Вегревіль, що в Альберті. Мій прадід жив там після імміграції із Західної України 1910 року. Мій батько Баррі теж там ріс. Він був представником третьої генерації, фермерувала на землі, що досі належить нашій родині. Українська була першою мовою мого батька. Українська культура і звичаї були важливими для нього. Всі його четверо дітей, в тому числі і я, виростали в цих традиціях, вчилися українського танцю", - поділився Джошуа Кутрик.

Раніше повідомляли, прах зірки "Стартрека" таємно борознив простори космосу 12 років, і про це дізналися тільки зараз.

Як повідомляв Знай.uа, життя астронавтів на МКС: як миються, їдять і ходять в туалет космонавти.

Знай.uа писав, астронавти показали нелегке життя в космосі, романтики мало: "Унітаз або пилосос?".