Міністр охорони Здоров'я України Максим Степанов заявив, що Міністерство виступає проти перенесення карантину. Або його скасування. Про це він заявив у середу, 6 січня, під час брифінгу.

"МОЗ проти перенесення карантину, проти його скасування. Хочу нагадати, що у нас фіксуються близько 5-7 тисяч випадків коронавірусу. Щодня помирає близько 200 осіб", - сказав глава відомства.

Степанов заявив, що Міністерство заздалегідь попередило про введення в Україні жорсткого карантину і бізнес до нього готовий.

"Після новорічних свят у нас буде зростання числа випадків коронавірусу... Як наслідок, це буде збільшувати навантаження на нашу систему", - додав міністр.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Раніше в МОЗ назвали фейком інформацію про заборону продажу деяких непродовольчих товарів під час карантину.

"Чим дозволено торгувати в термін з 8 по 25 січня — це торгівля продуктами харчування, на торгових площах, де не менше 60% площі призначена для торгівлі харчовими продуктами, лікарськими засобами, виробами медичного призначення, засобами гігієни, засобами зв'язку, ветеринарними препаратами, кормами, насінням та засобами захисту рослин", - пояснив він.

Нагадаємо, МОЗ попередило про фейки щодо заборонених товарів: будьте уважні.

Як повідомляв Знай.uа, під час локдауну українців залишать без одягу, засобів гігієни та інформації, в МОЗ звернулися в Кабмін.

Також Знай.uа писав, що шкільна освіта радикально зміниться в 2021, обов'язковий предмет на ЗНО, переатестація вчителів та інклюзивність.