У потягах "Укрзалізниці" помітили грубі порушення карантинних вимог: пасажири їхали без масок і наражали на небезпеку інфікування коронавірусною хворобою COVID-19 інших людей.

Про це розповіла на своїй сторінці у соціальній мережі "Фейсбук" колишня заступниця міністра енергетики Наталія Бойко.

Спочатку нічого не віщувало біди. Жінка поїхала на Різдво до батьків і дотримувалася вимог карантину:

"На Різдво їздила до батьків, в домашньому колі, без гостей і зайвих контактів, навіть колядників ми тримали під вікнами))).... Прощаємося на пероні станції Підзамче, яку обрали, зокрема й через відсутність бажання бути в замкненому просторі головного вокзалу".

Однак вже у швидкісному потязі "Інтерсіті+"спеціалістку енергетичного сектору чекало неабияке здивування.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Інтерсіті, скріншот відео
Інтерсіті, скріншот відео

"Я заходжу в поїзд інтерсіті 746. У мене шок.

В вагоні не більше 20% людей в масках, вагон повністю заповнений. Займаю місце, роблю зауваження оточуючим, підходить працівник, що перевіряє квитки - містер «ніс стирчить над маскою», простягає до мене електронний термометр, вступаю в довгий діалог стосовно заходів, які він вживає.

Запитую, чому жодній людині не зроблено зауваження, чи нормально, що практично всі без масок... коментарі пасажирів передавати не варто ("вірусу немає", вони "вільні люди", а "що ти нам зробиш", "яке тобі діло"...), але мене вразив працівник УЗ: "Я зобов’язаний лише міряти температуру! Більше я нічого не зобов’язаний, не буду нікого просити, який толк".

Мій сусід вирішив не їхати в умовах ненависті і маску одягнув одразу. Це єдине досягнення поїздки", — ділиться Бойко деталями свого досвіду.

"УЗ, так не можна. Авіа ж дає собі раду, а інтерсіті «не зобов’язані»?!", — гнівно запитує вона наприкінці допису.

Нагадавши, українцям заборонили купувати шкарпетки, колготки і лампочки - у людей здають нерви: "Маразм міцнішає"

Як повідомляв портал "Знай.uа", локдаун не писаний? Як Фокстрот обходить заборону і що пообіцяли покупцям

Також, "Знай.uа" писав, міністр Степанов відповів на всі питання про локдаун: що заборонено і чому потрібен жорсткий карантин