Серед іншого карантин показав людям, наскільки легко розслабитися і дозволити собі не дотримуватися правил і дисципліни. На жаль, це не лише знижує працездатність, але й здатне призвести до порушень сну і виникнення хвороб. Познайомтеся зі списком порад, які підготували вам лікарка і психолог.

1. Вставайте з ліжка.

Не потрібно працювати з ліжка - кожна активність має відбуватися у спеціально відведеній зоні. Так і якість сну, і робочий процес покращаться. Не лежіть просто так - сидіть, господарюйте або ходіть. Спробуйте бути в ліжку лише, коли спите.

2. Контролюйте своє харчування.

Фастфуд // gettyimages
Фастфуд // gettyimages

Не переїдайте, уникайте фаст-фуду або напівфабрикатів. Якщо вам не подобається регулярно проводити час за приготуванням їжі - подумайте про те, як організувати все так, щоб ви мали заготовки або ж страви, які можна їсти протягом кількох днів. Якщо ви живете з кимось - делегуйте приготування їжі.

3. Прибирайте.

Бруд - безпечний з санітарної точки зору, а також деморалізує. Коли прибираєш - активно рухаєшся, а саме кількість руху критично скоротилася у людей під час карантину.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

4 Давайте собі фізичні навантаження

Зарядка, довга прогулянка також принесуть користь.

5. Не захоплюйтеся алкоголем.

Алкоголь, фото Freepik
Алкоголь, фото Freepik

Надмірне вживання може призвести до серйозних захворювань, порушення сну або розвитку залежності. Алкоголь - не варіант, щоб відігнати нудьгу.

6. Встановіть режим дня.

Визначте для себе оптимальні години прокидання, прийомів їжі, розумової і фізичної активності. Дотримуйтеся цього розкладу, не забувайте знаходити час на продуктивний відпочинок.

7. Пильнуйте кількість і якість свого сну.

Сон - критично важливий для нормального функціонування усього організму. Можете завести собі блокнот, у якому записуєте час відходу до сну, кількість годин сну - це допоможе вам відсторонитися і подивитися на налагодження сну як задачу.

Нагадавши, українцям заборонили купувати шкарпетки, колготки і лампочки - у людей здають нерви: "Маразм міцнішає"

Як повідомляв портал "Знай.uа", локдаун не писаний? Як Фокстрот обходить заборону і що пообіцяли покупцям

Також, "Знай.uа" писав, міністр Степанов відповів на всі питання про локдаун: що заборонено і чому потрібен жорсткий карантин