У понеділок, 11 січня, стало відомо про смерть 79-річного британського режисера Майкла Аптеда, який зняв дев'ятнадцятий фільм Бондіани "І цілого світу мало" і кінострічку "Хроніки Нарнії: Підкорювач Зорі".

Про це повідомляється на сайті Гільдії режисерів Америки, президентом якої кінематографіст був з 2003-го по 2009 рік. При цьому причина смерті талановитого режисера не вказується.

Аптед став відомим після створення серії документальних фільмів Up ("вгору"), в яких з 1964 року стежив за долями 14 британців. Картини виходили з періодичністю в сім років. Кінематографіст також виступив продюсером проекту "Народжені в СРСР", який стартував у 1990-му.

Майкл Аптед, Фото Getty Images
Майкл Аптед, Фото Getty Images

Майкл Аптед зняв такі документальні фільми, як "Підкорювачі хвиль" і "Горили в тумані". Крім того, він виступив режисером стрічок "З мене вистачить", "Громове серце", "Парк Горького" і "Агата", а також серіалів "Рим", "Родовід", "Майстри сексу" і "Рей Донован".

Популярні новини зараз
ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, бізнес-імперія синам і мільйонні борги харків'янам: який спадок залишив після себе покійний Кернес.

Як повідомляв портал Знай.uа, 65-річну актрису Таню Робертс, відому як "дівчина Бонда", помилково оголосили мертвою, але незабаром після цього вона пішла з життя.

Також портал Знай.uа писав, що на 92-му році життя 1 січня пішов з життя англійський актор Марк Іден. Він відомий за роллю Алана Бредлі в серіалі "Доктор Хто".