Для українських школярів, а також їхніх батьків з'явилися важливі новини. Відомо, що в Україні змінили санітарний регламент для навчальних закладів загальної середньої освіти. Він набув чинності ще 1 січня 2021 року, однак важливо показати нашим читачам всі головні зміни, які можуть вплинути на навчальний процес.

Про це стало відомо завдяки новій публікації Міносвіти України в мережі Facebook.

Школа, кадр з відео
Школа, кадр з відео

"Санітарний регламент для закладів загальної середньої освіти, який набрав чинності з 1 січня 2021 року, обмежує час безперервної роботи з технічними засобами навчання, зокрема комп'ютерами, планшетами, іншими гаджетами. Водночас тривалість навчальних занять, яку визначено ст. 10 Закону України "Про середню освіту", залишається незмінною.

У зв'язку з посиленими протиепідемічних заходів 8-24 січня 2021 школи працюють у форматі дистанційного навчання. Він передбачає синхронну та/або асинхронну взаємодію вчителя та учнів під час занять. У синхронному режимі вчитель і учні одночасно перебувають в електронному освітньому середовищі або спілкуються за допомогою засобів аудіо-, відеоконференції.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Санітарний регламент для закладів загальної середньої освіти, який діє з 1 січня 2021 року, передбачає вимоги до організації роботи з технічними засобами навчання, зокрема комп'ютерами, планшетами, іншими гаджетами.

Дистанційне навчання, скріншот: Youtube
Дистанційне навчання, скріншот: Youtube

Так, обмежено час безперервної роботи з технічними засобами навчання:

▪ для учнів 1 класу - не більше 10 хвилин;
▪ для учнів 2-4 класів - не більше 15 хвилин;
▪ для учнів 5-7 класів - не більше 20 хвилин;
▪ для учнів 8-9 класів-20-25 хвилин;
▪ для учнів 10-11 (12) класів на 1 годину занять - до 30 хвилин, на 2 години занять-20 хвилин;
▪ при здвоєних навчальних заняттях для учнів 10-11 (12) класів - не більше 25-30 хвилин в першому навчальному занятті і не більше 15-20 хвилин на другому навчальному занятті.

Отже, тривалість навчальних занять, яку визначено Законом "Про середню освіту", зберігається: 35 хвилин для 1 класу, 40 хвилин для 2-4 класів, 45 хвилин для 5-12 класів. Обмежується тільки час безперервної роботи з комп'ютером для уникнення ризиків для здоров'я.", - повідомляють у Міносвіти України.

Також варто нагадати нашим читачам, що незважаючи на те, що обіцянка Зеленського підняти вчителям заробітну плату до 4 тисяч доларів так і залишилася обіцянкою, заробіток працівників освіти все ж збільшили. З нового року зарплати працівників освіти в Україні збільшилися на 20%.

Раніше повідомляли, до 4 тисяч доларів не дотягнули: зарплати вчителям збільшили на 20%.

Як повідомляв Знай.uа, Ніцой розгнівали знущання над українцями: "Ти му**ла, якщо не знаєш російської".

Знай.uа писав, дитсадок під Дніпром потрапив у гучний скандал, тільки російською: "Ми в якій країні живемо?".