Міністерство охорони здоров'я співпрацює з медустановами у сфері трансплантації Італії, Іспанії, Ізраїлю, Німеччини та США. Про це під час брифінгу повідомив глава МОЗ Максим Степанов.

Експерти відомства ведуть переговори з ізраїльськими клініками щодо організації стажувань для українських лікарів, що спеціалізуються на трансплантації кісткового мозку. Крім того, розпочато співпрацю в напрямку стажувань і розробки стандартів з Іспанією, яка є світовим лідером за кількістю трансплантацій на мільйон населення.

Максим Степанов, facebook.com/moz.ukr
Максим Степанов, facebook.com/moz.ukr

"Міністерство охорони здоров’я все активніше співпрацює з міжнародними партнерами. Завдяки цьому ми створюємо сучасні програми підготовки українських спеціалістів у сфері трансплантації. Ми почали співпрацю з Національною організацією трансплантації Іспанії, Університетською клінікою Шлезвіг-Гольштейн (Німеччина). Вже наступного тижня ми разом з цією клінікою організуємо німецько-український саміт з розвитку трансплантації органів в Україні", - зазначив Степанов.

Варто уточнити, що витрати на трансплантацію органів і тканин в Україні на 2021 рік збільшені до 502 млн грн.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Нагадаємо, у МОЗ розповіли про вакцину та засоби захисту для українців.

Як повідомляв портал Знай.uа, в Україні одні з найм'якших карантинних обмежень у світі.

Також портал Знай.uа писав, що Степанов став "шкарпетковим мемом" – вимоги зупинити локдаун дійшли до Зеленського.