Ось і закінчилися новорічні свята і досить тривалі зимові канікули для більшості українців. За цей час багато хто з нас встигли побачитися з рідними і близькими, а деяким навіть вдалося побувати в теплих краях і на гірськолижних курортах.

При цьому де ми б не були, відмовитися від фірмових святкових страв, таких знайомих нам ще з дитинства, буває вкрай складно, незважаючи на те, що майже всі вони дуже калорійні. Трохи поїсти вдома, потім пригоститися в гостях, а після замовити що-небудь апетитне для перегляду новорічних фільмів або "утрамбувати" з'їдене солодким десертиком - знайома ситуація?

Саме після зимових свят українки найчастіше сварять себе за кілька нових кілограм, а деякі навіть влаштовують організму голодування, яке надалі може позначатися у багато разів гірше, ніж "зайва" вага. На офіційному акаунті Instagram телеканалу "1 + 1" з'явився пост, в якому дієтолог Наталія Самойленко видала, як схуднути після свят.

"@snidanok разом з @samoylenko_diet підготували для вас 5 порад, які допоможуть повернутися в форму після новорічних канікул. Повертатися до колишнього режиму варто поступово:

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

1) Не поспішайте сідати на «голодні» дієти і розвантажувальні дні. Цілий тиждень організм стресував через надлишок їжі, не потрібно вводити його в додатковий стрес раптовими голодуванням. Для початку буде достатньо повернутися до звичайного режиму харчування.

2) Налаштуйте харчовий режим.
Їжте щодня приблизно в один і той же час. Не пропускайте прийоми їжі - обов'язково снідайте і обідайте. Вечеряйте до 19:00 і лягайте спати в той же день, коли і прокинулися.

3) Виключте з раціону прості вуглеводи. Обмежте фаст-фуд, випічку і вироби з борошна, цукор. Свіжі фрукти їжте в першій половині дня.

4) Дотримуйтеся правила екватора. Обов'язково снідайте до 15:00, а після 15:00 виключіть вуглеводи (крохмалисті овочі, каші, хліб і вироби з борошна, фрукти та солодощі) і продукти з високим інсуліновим індексом (молоко і молочні продукти, червоне м'ясо).

5) Пийте достатню кількість води. Починайте свій день зі 1-2 склянок теплої води. Вживайте воду за 30 хвилин до їжі і через годину після.

Ваше меню на день може виглядати так:

🥗 Сніданок: каша / яйця + квашена капуста або запечені овочі.

🥗 Обід: перша страва + м'ясна страва / риба + салат зі свіжих овочів.

🥗 Вечеря: Риба / морепродукти / яйця / гриби / хумус + овочі в термообробці + корисні жири (рослинні олії, авокадо, насіння і горіхи, сало)."