Для українців, які зібралися цієї зими відпочивати в Єгипті, з'явилися корисні поради. Під час планування відпустки обов'язково зверніть увагу на ці поради, вони допоможуть вам уникнути маленьких неприємностей і великих проблем.

Про це стало відомо завдяки журналістці, яка нещодавно побувала у відпустці в Хургаді і поділилася лайфхаками, які потрібно знати кожній людині, яка зібралася відпочивати в Єгипті.

курс долара, фото Pxhere
курс долара, фото Pxhere

Курс і обмін валюти: краще розміняти долари на єгипетські фунти в банкоматах (вони знаходяться біля кожного великого готелю) або відділеннях банку поблизу. Не розмінюйте гроші у людей або продавців, вони часто можуть підсунути підробку. У багатьох магазинах можна розрахуватися карткою.

Рух у місті: рух активний і хаотичний, водії практично не дотримуються правил. Якщо хочете кудись з'їздити на прогулянку, краще скористайтеся замовним таксі в готелі, а не місцевими маршрутками або випадковими водіями.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Єгипет, фото: скріншот з відео
Єгипет, фото: скріншот з відео

Шопінг: продавці місцевих магазинів бувають досить настирливими. Якщо все ж надумали щось придбати, але вас не влаштовує ціна – обов'язково торгуйтеся.

Квадрокоптери під забороною: єгипетською владою туристам заборонено знімати на квадрокоптер. У разі, якщо Вас "зловили" – поліція має повне право конфіскувати вашу "птицю" і накласти штраф. Розмір штрафу: від 300 доларів.

Стародавній Єгипет, фото з відкритих джерел
Стародавній Єгипет, фото з відкритих джерел

З країни заборонено вивозити: корали (живі або оброблені), морських їжаків, риб, камені (шматочки пірамід), вироби зі слонової кістки, зброя, боєприпаси, ювелірні прикраси на суму більше, ніж 3000 доларів. Кальян дозволяється перевозити в багажі.

COVID-19 і Єгипет: у зв'язку з коронавірусом, обов'язково потрібно мати негативні результати тестів на COVID-19, бажано зробити їх ще в Україні, так як перевіряти будуть як тільки ви зійдете з трапа літака. Єгипет не знаходиться в червоній зоні, але в громадських місцях варто надягати маску. Перед входом в аеропорт або готель вам обов'язково вимірюють температуру. Весь персонал працює в масках, і, за правилами, скрізь повинні бути антисептики.

Раніше повідомляли, перлина Тернопільщини закохає з першого погляду - Ніагарський водоспад, про який ви не чули.

Як повідомляв Знай.uа, Новий Рік 2021: куди поїхати відпочивати за кордон.

Знай.uа писав, двічі під ніж: що сталося з хлопчиком, якому акула відкусила руку в Єгипті.