З початку пандемії коронавірусу Національна служба здоров'я України виплатила понад 19 млрд гривень на надання допомоги хворим з COVID-19.

Про це повідомила пресслужба НСЗУ.

Повідомляється, що на сьогоднішній день на лікування госпіталізованих пацієнтів з коронавірусом було виділено 11,4 млрд гривень. В середньому на одного пацієнта припадає по 45 тисяч гривень.

НСЗУ за весь період пандемії в цілому виплатила понад 19 млрд гривень медустановам і центрам екстреної медичної допомоги за лікування пацієнтів з COVID-19 і з підозрою на нього.

За інформацією відомства, протягом квітня-грудня 2020 року було госпіталізовано 253 тисячі пацієнтів з COVID-19. З них у відділенні інтенсивної терапії перебувало майже 50 тисяч хворих.

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

Швидка допомога, фото: Інформатор
Швидка допомога, фото: Інформатор

Частка госпіталізованих пацієнтів, які потребують допомоги в умовах інтенсивної терапії склала 19,6% у 2020 році.

А ось у грудні кількість госпіталізованих зменшилася на три тисячі. Так, за грудень було госпіталізовано 60 тисяч пацієнтів з коронавірусом. Число пацієнтів, які були підключені до джерел кисню в грудні, зросла на 4 тисячі в порівнянні з листопадом.

У грудні порівняно з листопадом кількість госпіталізованих з COVID-19 зменшилася на 3 тисячі. Так, у грудні госпіталізовано 60 тисяч пацієнтів. Кількість пацієнтів, які були підключені до джерел кисню, в грудні зросла на 4 тисячі в порівнянні з листопадом. Їх загальна кількість склала майже 50 тисяч, що становить 69% від усіх пролікованих пацієнтів у грудні.

Коронавірус з Китаю, фото: Getty Images
Коронавірус з Китаю, фото: Getty Images

Зросла в грудні і кількість пацієнтів, які потребують підключення до апарату ШВЛ - з понад 5 до понад 6 тисяч осіб.

Найбільше хворих з коронавірусом у грудні госпіталізували в Києві (понад 6 тисяч осіб), в Одеській області (4139 осіб), Дніпропетровської (3869 осіб) та Харківської (3617 осіб).

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Комаровський пояснив, чому коронавірус не лікується антибіотиками: "збільшує кількість ускладнень"

Як повідомляє портал «Знай.иа» Безстрашна Чернівецька лікар кричить про допомогу: "госпіталі не готові, владі-наплювати"

Також «Знай.иа " писав, що Поки українці чекають ліків від covid-19, британці вирішили "змішувати" вакцину